A mikrohullámú sütőről 3. rész






A mikrós cikksorozat 3. részét olvashatjátok most Creativikytől, aki most természetgyógyász szemmel közelítette meg a kérdéskört, hogy káros-e a mikrohullámú sütő az emberi szervezetre nézve.

A cikksorozat előző két részében a mikrosütő természettudományos alapjait tekintettük át. Ha el akarod olvasni őket >>>KATT az első részhez, és >>>>KATT a második részhez.

„Még nem vagyok, csak leszek természetgyógyász, de már össze-vissza olvastam egy két dolgot, így talán tudok erről a témáról is kis összefoglalót írni. Kérlek egészítsetek majd ki, ha valamit kihagytam, vagy javítsatok ki, ha valamit nem jól értettem.

A természetgyógyászok koránt sem ítélik meg olyan pozitívan a mikrót, mint a természettudósok. Sőt! A természetgyógyászok többsége nem használja otthon ezt a készüléket. Hogy miért? Ezt próbálom összefoglalni az alábbiakban.

Anyag, energia, információ

Ez talán az egyik legalapvetőbb érvük. A természetgyógyászat alapvető tétele alapján ugyanis az emberi test anyagi energetikai és információs kapcslatban átt az őt körülvevő világgal. Minden ha mindenre. Ezért működik a homeopátia (elsősorban információ), a bioenergetika (elsősorban energia) és persze a nyugati orvoslás is (elsősorban anyag). A legtöbb természetgyógyászati módszer ezen három kölcsönhatástípus szintézisére épül. A fitoterápia például egyszerre hat anyagi szinten (a benne lévő hatóanyagokkal) információval (az adott növény „élettapasztalatával, pl a Bach virágterápia), és persze energiával is (gondoljunk csak az aromaterápiára). Egyszóval minden csatornát kihasználva gyógyítunk.

De ez nemcsak a természetgyógyász irányzatokra igaz. Hanem minden dologra, amit csak „beengedünk az életünkbe”.

Amikor sparhelten melegítünk, tűzenergiával töltjük fel az ételünket. Mindenki látott már működő sparheltet, tudja, hogy a tűz duruzsolása, és az égő fa illata mennyire meg tudja határozni a konyha egész hangulatát.

A tűz ráadásul egy nagyon fontos energia és információforrás. a tűz az egyik őselem, amelynek jelenléte elengedhetetlenül fontos a szervezet egészségéhez. Ha ezt az energiát elvesztjük, az bizony súlyos testi betegségekhez (legegyszerűbb esetben gyakori megfázáshoz) is vezethet.

Ennek a tűznek a megszelidített változata a gáztűzhely. Az ezen főtt ételek ugyan már egy szabályozott, de mégis igazi tűzzel készült ételek. A villanytűzhely már csak egy áttételes tűzenergia: melegségén keresztül természetesen van tűz jellege, de messze nem az igazi. A mikro pedig egy egészen furcsa képződmény: maga nem meleg, de valahogy melegít. Ráadásul az emberiségnek nincs hosszú távú tapasztalata a használatával.

Mit „mond” a mikró az ételnek?

Amikor  család összetartóereje, a harmónia szolgája, az asszony kimegy a konyhába, erős kezeivel gondokodásból, szeretetből, szolgálatból, boldogságból, és tűzből szőtt isteni nektárt juttat a mindennapi ételünkbe. Ezt mi megesszük, és többek, szebbek, erősebbek leszünk tőle.

De mit vacsorázik a családja annak az asszonynak, aki a félkész ételt kiveszi a mélyhűtőből, beteszi a mikróba, és azt kínálja? (Az ilyen és ehhez hasonló mondatok persze kiválóak arra, hogy lelkiismeret-furdalást okozzanak a napjainkban amúgy is túlterhelt nőknek. Szerintem igenis van az az élethelyzet, amikor ez a természetes megoldás! de erről majd egy következő cikkben írok majd, csak szükségesnek tartottam ide is megjegyezni egy fél mondattal…) Bizony, a mikrohullámú energia nem ad semmi „pluszt” az ételünkhöz, vagy ha mégis, akkor talán pontosan azt a civilizációs, technikai energiát/információt növeli, amből úgyis annyira kijut nekünk a mindennapi életünkben.

A mikórzot étel és az ételek bioenergiája

Gyakran halljuk, hogy a mikrózott ételek elvesztik a bioenergiájukat. Magyarázzák ezt mindenfélével: a rezgések átstruktúrálódásával (a mikro megöl minden „rezgést” és információt az eredeti ételben), vagy a sejtfalak megsérülésével, de általános tapasztalata ez a bioenergetikusoknak. Egy mérésről hallottam, amit biztosan sokan és gyakran megismételtek már: Ingával mérték az ételek bioenergiáját (nem találtam a neten a kísérlet pontos leírását, így az emlékezetemre hagyatkozom, de ha valaki tud pontosítni, kérem tegye meg!). A legtöbb persze a nyers ételekben van. Amint az almát aprítani kezdjük, csökken a mérhető enrgia. Ha főzzük is, már nagyon sokat veszítettünk, de a mikróból kikerült ételek halottak. Az általam hallott méréssorozat még egy érdekes kísérlettel zárult: az ebédlőasztalnál az előzőleg halottnak nyílvánított ételt, a szokásos „aki nékünk ételt adott…” formulával felajánlották, és minden elveszettnek hitt energia kamatostul visszjött!

A mikrohullám egy újabb mesterséges képződmény

A Föld légköre megment bennünket a mikrohullámú háttérsugárzástól, mivel azt egyszerűen elnyeli. Egyszóval erről az oldalról nézve nem más ez, mint a mesterséges emulgeátorok: valami emberi képződmény, aminek még nem tudjuk a hosszú távú hatásait, mivel egyszerűen nincsenek (nem is lehetnek) hosszú távú tapasztalatok.

Mégis: olyan is ez, mint a benzingőz: benne éljük az életünk. A mobiltelefonok adótornyai, a wifik (ezek pont azon az energián dolgoznak, mint a mikró), egyszerűen a mai életünk kikerülhetetlen kellékei. Mindannyian benne élünk.

Mikró és a radiesztéták/bioenergetikusok

Nekik persze közvetlen tapasztalatuk van a mikró káros hatásairól. Nap mint nap rengeteg ember keresi meg őket olyan panaszokkal, amiket többé kevésbbé kapcsolatba hozhatnánk a mikrosütővel. De ahogy a netet bújtam, sajnos nem találtam igazi esettanulmányokat. persze ez nem jelenti azt, hogy nincsenek. Az elrettentő példák (pl. a mikrohullámmal melegített anyatejről szólók, amik arról szólnak, hogy a baba ettől lett beteg, és mikor a tejet visszatették a hagyományos tűzhelyre a problémák megoldódtak) közszájon forognak. Attól eltekintve, hogy a történet nekem ott kezd hibádzani, hogy miért kell a gyereknek tejet melegíteni, mikor előmelegítve adja a természet, ezek a dolgok még igazak is lehetnek egy erre érzékeny csecsemő esetében. Az esettanulmányok hiánya azért is furcsa, mert a radiesztéták, ahogy minden természetgyóyász szívesen tesznek fel a honlapjukra földsugárzással kapcsolatos esettanulmányokat.

Egyszóval úgy látom beszélnem kéne valakivel, aki tájékozottabb nálam. Ha van az olvasóim között valaki, aki erről tudna írni nekünk, ígérem megjelentetem az erről szóló cikkét (csak arra kérem, hogy a cikkben használja a természetgyógyászok nyelvét, és ne próbáljon természettudományos érveket használni…)

Összefoglalás

A mikrohullámú sütővel melegített ételek nem természetesek, abban az értelemben, hogy

  • a mikrohullámú sugárzás használatával az embernek nincs hosszú távú tapasztalata
  • nem engedi a főtt ételeket a rájuk leginkább jellemző „tűz” energiával feltöltődni.

Lehetnek még más káros hatásai is, a földsugárzásokhoz hasonlóan, csak erről én nem találtam általam hitelesnek értékelhető tanulmányt.”

Forrás: Creativiky – www.creativiky.hu

Köszönjük ismét a cikket, Viki! 🙂

Maradj velünk, FOLYT KÖV.!




Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

Szólj hozzá, mondd el véleményed!

Powered by WordPress | For Free T-Mobile Phones visit www.BestInCellPhones.com | Thanks to iCellPhoneDeals.com, MMORPG Games and Fat burning furnace review

A weboldal sütiket (cookie) használ, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Az oldal további olvasásához kérem engedélyezd a sütiket. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Az oldalon megjelenő cikkek kizárólag tájékoztató jellegűek, azok tartalmáért felelősséget nem vállalunk.
Az oldalon közölt információk nem helyettesítik szakember véleményét, ezért kérjük, hogy minden esetben feltétlenül kérd ki orvosod tanácsát is.


FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, ADATVÉDELEM