Könyvajánló: Robert O. Young – A pH csoda


A pH csoda könyv elolvasása előtt már olvastam néhány nagyszerű szerző könyvét a lúgosítás és egészséges táplálkozás témaköréről, így már képben voltam a témát illetően. Mégis, várakozásaimat felülmúlta.

A könyv két szerzője, Robert O. Young PhD. és Shelley Redford Young megerősített a hitemben, és még számos plusz információt is adott. Mindenkinek csak javasolni tudom a könyv elolvasását, hiszen a szervezetben a sav-bázis egyensúly helyreállítása minden problémánál elsődleges cél kellene, hogy legyen. Az acidózis, elsavasodás számlájára sok betegség írható.

Sok dolog csak a könyv olvasása közben tárult fel benne, úgy érzem, ha nem kaphattam volna kezembe ezt a könyvet, csak tévúton járnék, és még mindig keresném az “igazságot”, vagy  hinném jónak azt, amit eddig hittem, hiányosan.

Számomra ez a könyv az egészséges táplálkozás bibliája. Robert O. Young mikrobiológus úttörőként mond ki sok dolgot, amiről mi gyökeresen az ellenkezőjét hisszük.

“Igazi áttörés” – írja Harvey Diamond is, a világhírű “Testkontroll” szerzője.

“Igazi áttörés! … Azt nyújtja, ami a leginkább számít, a súlycsökkenésen túl egy egészségesebb testi állapotot, új energiák felszabadítását, és egy erősebb immunrendszert.”

Ami nekem különösen tetszett, az a rengeteg személyes tapasztalat. Sok embert a halál torkából hozott vissza ez a fajta táplálkozási program, segítségükkel küzdöttek le sok betegséget, akár még a rákot is.

Néhány ajánlást leírok itt, ami ezzel a könyvvel kapcsolatban született:

“Ajánlom ezt a könyvet mindenkinek, aki felelősséget érez a társadalom, a családja és önmaga egészsége iránt. Remélem, a természetgyógyászoknak és orvosoknak pedig tankönyve lesz.” – Béky László természetgyógyász szakértő

“Ez a könyv egy kincs. Az elsavasodás problémakörét kristálytisztán, az átlagember számára is érthetően fogalmazza meg. Ha a savasodás nem is minden kórállapot elsődleges oka, jelenléte minden kóros esetben megfigyelhető, és helyreállítása a gyógyulás felé vezető út legfontosabb lépése.” – Dr. Gulyás Tamás intenzív-terápiás szakorvos

A könyv hátulján lévő rövid tájékoztatót is idézném a kedvcsináláshoz:

“Intsen búcsút az alacsony energiaszintnek, a rossz emésztésnek, a fölös kilóknak, a testi fájdalmaknak és a betegségeknek! Üdvözölje az új életerőt, a szellemi frissességet, egy egészségesebb, egy karcsúbb és rugalmas testet. A kulcs az Ön egészsége a vér sav-bázis egyensúlyán múlik, illetve azon, hogy a megfelelő étrend segítségével Ön megteremti-e az optimális 80/20 lúgos és savas egyensúlyi arányt a szervezetében. Ez egy teljesen új, bizonyítottan működő táplálkozási program, amely jó hatással lehet a szervezetének kémhatására, segíti az életerő visszanyerését és az egészség megőrzését. Fedezze fel, milyen hatása lehet Önre:

– Az alacsony szénhidrát- és magas rosttartalmú reggeli, amely talán a legnagyobb étrendbeli változtatás.

– A tisztítókúra – folyékony méregtelenítés azért, hogy a test megszabaduljon a méreganyagoktól, és rendeződjön az emésztés, valamint az anyagcsere.

– A test megszabadítása káros baktériumoktól, élesztő- és penészgombáktól.

– A lúgosító ételek – paradicsom, avokádó és zöldségek – valamint, ezek vegyítése enyhén savas ételekkel, mint amilyen a hal, gabona, és bizonyos gyümölcsök, hogy ínycsiklandó és finom ételek készüljenek.

– Az étrend-kiegészítők – hogyan válasszunk, vásároljunk, és hogyan határozzuk meg a számunkra megfelelő adagolást.

– A víz, a legfontosabb italunk – hogyan győződjünk meg arról, hogy a miénk jó minőségű, tiszta és bőséges mennyiségű.

E forradalmi életmód-program hihetetlen hatásának segítségével tanulja meg helyreállítani az egyensúlyt életében és étrendjében!

A könyv tartalmából:

I. rész: Az elmélet

1. Egészség az Új Biológia szerint

2. Alapok: a savak, a vér és a candida

3. Az emésztésről

4. A helyes táplálkozás

5. Az vagy, amit megiszol: víz, levek, és a “Zöld ital”

6. Az ételek kombinálása

II. rész: A program

7. Átállás

8. Tisztítókúra

9. Motiváció

10. Étrend kiegészítők

11. A részek összeillesztése

III. rész: Receptek

Köztük: saláták, salátaöntetek, levesek, főételek, köretek, szószok, ízesítők, mártások, pástétomok és töltelékek, levek, dió- és mogyorófélékből, magvakból készült tejek, kenyerek, ropogós rágcsálnivalók, sütemények és desszertek, egyes hozzávalók helyettesítői

És végül a könyv végén található egy kis ismertető a szerzőkről:

“Robert O. Young, ph.D., D.Sc. – nemzetközileg elismert mikrobiológus és táplálkozástudós, aki szerte a világon előadásokat tart az egészségről és a jóllétről. Tudományos fokozatot szerzett mikrobiológiából és táplálkozástudományból. Annak szentelte életét, hogy megtalálja a betegségek okait, és segítsen az embereknek egészségük visszanyerésében. A pH Csoda Élet Alapítvány vezetője és nemzetközi elismerésben részesült a cukorbetegséggel, daganatos megbetegedésekkel, leukémiával és AIDS-szel kapcsolatos kutatásaiért. Az Amerikai Mikrobiológiai Társaság és az Amerikai Természetgyógyász Szövetség tagja. Rendszeresen továbbképzéseket tart az élő vérelemzés és az Új Biológia témájában.

Shelley Redford Young, L.M.T. – diplomás masszázsterapeuta és szenvedélyesen érdekli az optimális táplálkozás. Dr. Young-gal együtt tart előadásokat szerte a világon az egészséges étrend alapkövetelményeiről, megosztva ízletes, lúgosító, vegetáriánus receptjeit az emberekkel (ezekből számos megtalálható ebben a könyvben is.)

Robert és Shelley Young garantáltan hasznos és felvilágosító tudást adnak át az egészséggel és táplálkozással kapcsolatban.


***

Ajánlom olvasásra mindenkinek!

Te olvastad már? Kérlek, mondj véleményt róla!
Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

Szólj hozzá, mondd el véleményed!