A pH csoda könyv elolvasása előtt már olvastam néhány nagyszerű szerző könyvét a lúgosítás és egészséges táplálkozás témaköréről, így már képben voltam a témát illetően. Mégis, várakozásaimat felülmúlta.
A könyv két szerzője, Robert O. Young PhD. és Shelley Redford Young megerősített a hitemben, és még számos plusz információt is adott. Mindenkinek csak javasolni tudom a könyv elolvasását, hiszen a szervezetben a sav-bázis egyensúly helyreállítása minden problémánál elsődleges cél kellene, hogy legyen. Az acidózis, elsavasodás számlájára sok betegség írható.
Sok dolog csak a könyv olvasása közben tárult fel benne, úgy érzem, ha nem kaphattam volna kezembe ezt a könyvet, csak tévúton járnék, és még mindig keresném az „igazságot”, vagy hinném jónak azt, amit eddig hittem, hiányosan.
Számomra ez a könyv az egészséges táplálkozás bibliája. Robert O. Young mikrobiológus úttörőként mond ki sok dolgot, amiről mi gyökeresen az ellenkezőjét hisszük.
„Igazi áttörés” – írja Harvey Diamond is, a világhírű „Testkontroll” szerzője.
„Igazi áttörés! … Azt nyújtja, ami a leginkább számít, a súlycsökkenésen túl egy egészségesebb testi állapotot, új energiák felszabadítását, és egy erősebb immunrendszert.”
Ami nekem különösen tetszett, az a rengeteg személyes tapasztalat. Sok embert a halál torkából hozott vissza ez a fajta táplálkozási program, segítségükkel küzdöttek le sok betegséget, akár még a rákot is.
Néhány ajánlást leírok itt, ami ezzel a könyvvel kapcsolatban született:
„Ajánlom ezt a könyvet mindenkinek, aki felelősséget érez a társadalom, a családja és önmaga egészsége iránt. Remélem, a természetgyógyászoknak és orvosoknak pedig tankönyve lesz.” – Béky László természetgyógyász szakértő
„Ez a könyv egy kincs. Az elsavasodás problémakörét kristálytisztán, az átlagember számára is érthetően fogalmazza meg. Ha a savasodás nem is minden kórállapot elsődleges oka, jelenléte minden kóros esetben megfigyelhető, és helyreállítása a gyógyulás felé vezető út legfontosabb lépése.” – Dr. Gulyás Tamás intenzív-terápiás szakorvos
A könyv hátulján lévő rövid tájékoztatót is idézném a kedvcsináláshoz:
„Intsen búcsút az alacsony energiaszintnek, a rossz emésztésnek, a fölös kilóknak, a testi fájdalmaknak és a betegségeknek! Üdvözölje az új életerőt, a szellemi frissességet, egy egészségesebb, egy karcsúbb és rugalmas testet. A kulcs az Ön egészsége a vér sav-bázis egyensúlyán múlik, illetve azon, hogy a megfelelő étrend segítségével Ön megteremti-e az optimális 80/20 lúgos és savas egyensúlyi arányt a szervezetében. Ez egy teljesen új, bizonyítottan működő táplálkozási program, amely jó hatással lehet a szervezetének kémhatására, segíti az életerő visszanyerését és az egészség megőrzését. Fedezze fel, milyen hatása lehet Önre:
– Az alacsony szénhidrát- és magas rosttartalmú reggeli, amely talán a legnagyobb étrendbeli változtatás.
– A tisztítókúra – folyékony méregtelenítés azért, hogy a test megszabaduljon a méreganyagoktól, és rendeződjön az emésztés, valamint az anyagcsere.
– A test megszabadítása káros baktériumoktól, élesztő- és penészgombáktól.
– A lúgosító ételek – paradicsom, avokádó és zöldségek – valamint, ezek vegyítése enyhén savas ételekkel, mint amilyen a hal, gabona, és bizonyos gyümölcsök, hogy ínycsiklandó és finom ételek készüljenek.
– Az étrend-kiegészítők – hogyan válasszunk, vásároljunk, és hogyan határozzuk meg a számunkra megfelelő adagolást.
– A víz, a legfontosabb italunk – hogyan győződjünk meg arról, hogy a miénk jó minőségű, tiszta és bőséges mennyiségű.
E forradalmi életmód-program hihetetlen hatásának segítségével tanulja meg helyreállítani az egyensúlyt életében és étrendjében!
A könyv tartalmából:
I. rész: Az elmélet
1. Egészség az Új Biológia szerint
2. Alapok: a savak, a vér és a candida
3. Az emésztésről
4. A helyes táplálkozás
5. Az vagy, amit megiszol: víz, levek, és a „Zöld ital”
6. Az ételek kombinálása
II. rész: A program
7. Átállás
8. Tisztítókúra
9. Motiváció
10. Étrend kiegészítők
11. A részek összeillesztése
III. rész: Receptek
Köztük: saláták, salátaöntetek, levesek, főételek, köretek, szószok, ízesítők, mártások, pástétomok és töltelékek, levek, dió- és mogyorófélékből, magvakból készült tejek, kenyerek, ropogós rágcsálnivalók, sütemények és desszertek, egyes hozzávalók helyettesítői
És végül a könyv végén található egy kis ismertető a szerzőkről:
„Robert O. Young, ph.D., D.Sc. – nemzetközileg elismert mikrobiológus és táplálkozástudós, aki szerte a világon előadásokat tart az egészségről és a jóllétről. Tudományos fokozatot szerzett mikrobiológiából és táplálkozástudományból. Annak szentelte életét, hogy megtalálja a betegségek okait, és segítsen az embereknek egészségük visszanyerésében. A pH Csoda Élet Alapítvány vezetője és nemzetközi elismerésben részesült a cukorbetegséggel, daganatos megbetegedésekkel, leukémiával és AIDS-szel kapcsolatos kutatásaiért. Az Amerikai Mikrobiológiai Társaság és az Amerikai Természetgyógyász Szövetség tagja. Rendszeresen továbbképzéseket tart az élő vérelemzés és az Új Biológia témájában.
Shelley Redford Young, L.M.T. – diplomás masszázsterapeuta és szenvedélyesen érdekli az optimális táplálkozás. Dr. Young-gal együtt tart előadásokat szerte a világon az egészséges étrend alapkövetelményeiről, megosztva ízletes, lúgosító, vegetáriánus receptjeit az emberekkel (ezekből számos megtalálható ebben a könyvben is.)
Robert és Shelley Young garantáltan hasznos és felvilágosító tudást adnak át az egészséggel és táplálkozással kapcsolatban.
***
Ajánlom olvasásra mindenkinek!
Te olvastad már? Kérlek, mondj véleményt róla!