Bizony, nemcsak hagyományos fehér lisztből készült tésztából lehet darás tésztát készíteni.
Én ezt a kis adagot magamnak tízóraira készítettem, de édes kis rosszul evő gyermekeim saját tízóraijuk után szinte felfalták előlem. 🙂
Hozzávalók:
1 db nagyobb alma, darált dió, aszalt sárgabarack, kis víz
Elkészítés:
Az almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd a darált dióval összeforgatjuk. (a darált diót még hámozott dió formájában jó néhány órára beáztatni) És már készen is van.
Aszalt sárgabarack lekvárral tálaltam, amit úgy készítettem, hogy aszalt sárgabarackot egy kis vízzel összeturmixoltam, hogy krémes, lekvár sűrűségű legyen.
Isteni finom, a hagyományos grízes-darás tészta bátran helyettesíthető vele.
Kóstold meg, és bátran adj gyermekednek is belőle, imádni fogják! 🙂
Ez tényleg nagyon finom! Nálunk a férfi ember az édes szájú! 🙂 Nekem a sárgabarack lekvár az egyik kedvencem!
Ez valóban nagyon finom lehet és egészségesebb is mint a darás tészta, de igen csalóka a cím…hisz se dara, se tészta, úgyhogy köze sincs a darás tésztához:-)))
Igazad van, de csalóka vagy nem csalóka, arra hasonlít és azt próbáltam meg nyers változatban elkészíteni. 🙂 A nyerskonyhában sok ilyen cím becsapós: pl. cukkinispagetti sem tészta spagetti, a növényi tejek sem a szó szoros értelmében tejek, a magtejföl sem tejföl … mind mind a megszokott ízek egészséges „imitációi” :))))