Ildikótól kedvet kaptam a barnarizshez.
Ez az egyszerű étel nagyon megtetszett nekem.
Azért mert egészséges, azért mert gyorsan elkészíthető, azért mert finom, és azért mert laktató.
Hozzávalók: 1 bögre barna rizs, 1 alma, juharszirup, fahéj
Elkészítés: A barna rizst megfőzzük. (kb. kétszeres mennyiségű vízben 35-40 percig, utána letakarva pihentetjük, míg teljesen meg nem puhul). Az almát meghámozzuk (vagy ha házi, akkor csak megmossuk, és összeturmixoljuk a barna rizzsel. Ha nem túl leveses az alma, akkor egy csöppnyi vizet lehet hozzáadni. Juharsziruppal édesítettem (de lehet steviával, mézzel, xilittel is), és fahéjjal ízesítettem.
A tetejét mandarinnal, dióval, és chia maggal díszítettem.
Ildikó receptje itt: http://eletkert.wordpress.com/2011/12/14/amazake-2/