
A goji berry rendkívül gazdag C vitaminban (a világ második leggazdagabb C vitamin forrása), az egyik legerősebb antioxidáns gyümölcs. Jótékony hatásait már egyre többen ismerik.
Itt olvashatsz bővebben róla: goji berry.
Most egy finom gyümölcsitalt (koktélt) készítettem aszalt goji bogyóból. Nagyon finom lett.
Hozzávalók:
2 evőkanálnyi aszalt goji berry (lícium gyümölcs), 2 db narancs leve, kb. 1,5 dl tisztított víz, fél banán, csipet vanília por, citromlé ízlés szerint, kb. 1 evőkanál agavé szirup (vagy más egészséges édesítő)
Elkészítés:
A goji bogyókat egy-két órára beáztattam kb. 1,5 dl vízben, majd az áztatóvízzel együtt egy turmixgépbe öntöttem. 2 db narancs levét kifacsarom, ezt is hozzátettem, valamint a fél banánt is, majd csipet vanília porral és citromlével, agavé sziruppal ízesítettem.
Jól összeturmixoltam, hogy bogyódarabok ne legyenek benne, és pohárba töltöttem, majd jóízűen elfogyasztottam. 🙂
Próbáld ki!
Aszalt goji berryt (szárított lícium gyümölcsöt) lehet kapni Herbáriákban, bioboltokban is, én a Chen Patikásat használtam.