Aszalt kakaós-mandulás keksz






Igen, lehet kekszet sütés nélkül is készíteni élő alapanyagokból. Egy igen finomra sikeredett édes napkeksz receptet szeretnék megosztani veled, ez pedig az édes aszalt kakaós-mandulás keksz.

Előző bejegyzésemben említettem, hogy egy finom desszertet fogok megismertetni veled hajdinacsíraliszt felhasználásával.

Hozzávalók:

hajdinacsíraliszt, blansírozott (héjától megfosztott) mandula, kakaó (vagy karob), méz, kis kókuszzsír

Elkészítés:

A hajdinacsíralisztet egy tálba teszem, majd elkeverem a kakaóporral. Az előzőleg héjától megfosztott és 12 órára beáztatott mandulát kávédarálóban vagy aprítógépben addig darálom, míg gyúrható anyag nem kerekedik belőle. Ezt hozzákeverem a kakaós hajdinacsíraliszthez, ízesítem mézzel (vagy agavé sziruppal) és annyi kókuszzsírt adok hozzá, hogy jól gyúrható masszát kapjak.

Ezután hajdinacsíralisztezett nyújtódeszkán kb. 0,3 mm vastagra nyújtom és kiszúró formákkal kiszaggatom. A formákat teljes keményedésig aszalógépben aszalom.

Megjegyzés: a mandula héját úgy tudod könnyen eltávolítani, ha előzőleg néhány másodpercre forró vízbe dobod, így szinte egy ujjnyomással kinyomhatod a héjból a magot. A mandula beáztatása 12 órára azért szükséges, hogy az étel „élőbb” legyen, kioldódjanak az enzimgátlók a magból, így az emésztése könnyebb legyen, kevesebb energiát igényeljen a szervezettől.




Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

One Response to “Aszalt kakaós-mandulás keksz”

  1. Lénárt Gitta szerint:

    Nóri, ez nagyon jól hangzik!
    És milyen gyönyörűek!

Szólj hozzá, mondd el véleményed!

Powered by WordPress | For Free T-Mobile Phones visit www.BestInCellPhones.com | Thanks to iCellPhoneDeals.com, MMORPG Games and Fat burning furnace review

A weboldal sütiket (cookie) használ, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Az oldal további olvasásához kérem engedélyezd a sütiket. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Az oldalon megjelenő cikkek kizárólag tájékoztató jellegűek, azok tartalmáért felelősséget nem vállalunk.
Az oldalon közölt információk nem helyettesítik szakember véleményét, ezért kérjük, hogy minden esetben feltétlenül kérd ki orvosod tanácsát is.


FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, ADATVÉDELEM