Aszaltgyümölcs lekvár






Bolti, adalékanyagos lekvárok helyett, melyek általában tartalmaznak plusz hozzáadott cukrot vagy édesítőszert, tartósítószert, citromsavat, zselésítő anyagot, sőt, rosszabb esetben még színezéket is, otthon, házilag is elkészítheted finom, édes gyümölcslekvárodat pillanatok alatt bármilyen aszalt gyümölcsből.

Én most aszalt áfonyából készítettem, de bármilyen más aszalt gyümölcsből lehet. Ha teheted, cukrozatlant és kénezetlent használj, vagy házi aszalásút.

(Én most sajnos csak cukrozottat kaptam, ezért beáztattam, “lemostam” róla a cukros bevonatot.)

A dolgod mindössze annyi, hogy az aszalt gyümölcsöt egy kis vízzel összeturmixolod, vagy botmixerrel jó alaposan összedolgozod, és már készen is van. Még édesíteni sem kell, hiszen az aszalt gyümölcs már eleve koncentrált cukortartalommal bír.

Felhasználhatod bármibe, amibe egyébként lekvárt tennél.

aszaltafonyalekvar500




Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

3 hozzászólás to “Aszaltgyümölcs lekvár”

  1. Noemi szerint:

    Nem vagyok egy nagy lekvarevo fajta, de ezt a sutin kivul csak ugy magaban is eleszegetem. Es az a teny, hogy gyakorlatilag ” buntetlenul” meg csak javitja az elvezeti erteket. 🙂

  2. Darina szerint:

    Az lenne a kérdésem, hogy az aszalt gyümölcsöket meddig kell àztatnom?

  3. Vámosi Nóra szerint:

    Kb. addig, míg meg nem puhulnak. Én néhány órára szoktam.

Szólj hozzá, mondd el véleményed!