Nem tudom, hova ragozzam, olyan finom lett. Nem is vártam ilyen finom ízvilágot ettől az aszaltgyümölcs levestől, most készítettem először.
Az aszalt gyümölcsöket előzőleg áztatni kell, én kb. egy éjszakán keresztül áztattam, de megéri várni vele.
Íme a recept:
Hozzávalók:
aszalt gyümölcsök (egy csészényi 1 személyre): aszalt sárgabarack, aszalt vörös áfonya, és arany mazsola – én most ezeket használtam, vanília por, fahéj, citromlé, víz, csipet só, juharszirup, stevia, erjesztett mandulajoghurt, 4-5 szem kesudió
Elkészítés:
Az aszalt gyümölcsöket vízben átmostam, majd beáztattam egy éjszakára. Utána turmixgépbe raktam, és beleadagoltam a többi hozzávalót: annyi vizet, hogy ellepje, 2-3 evőkanálnyi erjesztett mandulajoghurtot (áztatott, héj nélküli mandulát simára turmixolsz annyi vízzel, hogy joghurt sűrűségű legyen, hozzátettem egy kis mézet, majd egy éjszakán át szobahőmérsékleten, vagy enyhén langyos helyen erjesztettem), kesudiót, fahéjat, vanília port, citromlevet, stevia port és juharszirupot, majd beindítottam a turmixgépet, és jóóó alaposan brrrrrrrr – 1-2 percig turmixoltam. Az aszalt gyümölcsből félretettem egy keveset, így az elkészült aszaltgyümölcs leves tetejét azzal díszítettem.
Próbáld ki! Nem fogsz csalódni benne!
Jó étvágyat!