Újabban vonzanak a nyers ételek. A hőkezeléstől mentes, valódi egészséges ételek, melynek energiája van, melyekben nem károsodtak az enzimek. (Még tanulok a nyers- és enzimgazdag táplálkozás témában, itt tornyosul egy halom könyv az asztalomon, az egészséges táplálkozás könyveknek már külön polcot kellene vásárolnom 🙂 – majd beszámolok róluk)
Szóval, az alábbi avokádós-banános csokikrém egy egészséges nyers desszert, egy élő nassolnivaló, ami annyira eszméletlenül finom, hogy teljesen felvillanyozódtam. 2 percnél nem tart tovább az elkészítése.
100 %-ban helyettesíthet pl. egy bolti csokipudingot, és állagát tekintve bármilyen desszertfélébe krémtöltelékként kiváló. Cukor-, tartósítószer-, E-szám mentes.
Hozzávalók:
1 db banán
fél avokádó
1-1 teáskanál kakaó és karob por (a nyers kakaó lenne a legjobb)
(picuri csipet Himalaya só is tehető hozzá, hogy jobban kihozza az ízeket)
(ha hígabban szeretnéd a krémet, egy csöppnyi vizet vagy mandulatejet tehetsz hozzá)
Elkészítés:
A banánt az érett, puha avokádóval leturmixoljuk, majd hozzákeverjük a karob- és kakaó port. Alaposan elkeverjük, tálkába rakjuk.
Én mangó darabkákkal és lila szőlőszemekkel raktam körbe, mentalevelekkel díszítettem.
Az ötlet Gittától származik (blogjából és könyvéből) Szívből köszönöm az ötletet Gitta!
Jó étvágyat!