Babonéz, a vega majonéz






A vegetáriánus Hobbifőzőcske ezen az oldalán találtam ezt a receptet, aminek nagyon örültem. Már régóta szemezek vele, de most végre nekiláttam. A babonéz egy vegetáriánus majonéz, mely tojást nem tartalmaz. Természetes alapanyagokból készül, és nemcsak az a jó benne, hogy nem tartalmaz nyers tojást, hanem hogy E-szám mentes.

Ha megnézel egy bolti majonézt, bizony találsz benne különféle nem odaillő anyagokat. Ez a tojásmentes vegetáriánus majonéz, babonéz rendkívül gyorsan elkészíthető, és egy ideig eláll a hűtőben.

Az eredeti recepten csak kis mértékben változtattam, éppen csak annyit, hogy a krémesség érdekében tettem bele egy evőkanálnyi Yoja natúr szójajoghurtot. De ez természetesen kihagyható.

Hozzávalók:

1 doboz fehérbab konzerv (de főtt fehérbabból is nyugodtan kivitelezhető). Olyan konzerv változatot ajánlatos használni, amiben nincsen tartósítószer, sem E-betűs adalékanyag., ízlés szerinti citromlé (kb. 3-4 evőkanálnyi), kb. fél teáskanál tengeri (vagy himalaya) só, fél teáskanál mustár (de lehet frissen megőrölt mustármag is, hogy még természetesebb legyen), néhány evőkanál hidegen sajtolt olaj (lehet tökmagolaj, extra szűz olívaolaj …), + 1 evőkanál natúr szójajoghurt (elhagyható).

Elkészítés:

A hozzávalókat az olaj kivételével egy botmixer poharába borítjuk, és jól összemixeljük, lehetőleg magas fokozaton. Az olajat apránként adjuk hozzá, miközben folyamatosan keverjük. Az így elkészült babonéz-majonéz felhasználható bármilyen étel készítéséhez majonéz helyett, pl. salátákhoz.

Érdemes kipróbálni, mert nagyon finom, szinte észre sem lehet venni a különbséget az igazi majonéz és a babonéz között. Még a férjem sem mondta volna meg, hogy nem igazi majonéz, pedig neki jól rááll az ízlelőbimbója arra, hogy észrevegye, ha valamit reformítok a konyhában! 🙂

Jó étvágyat!




Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

4 hozzászólás to “Babonéz, a vega majonéz”

  1. […] barnarizs, petrezselyemzöld, kis tejföl (vagy szójatejföl), babonéz (vagy majonéz), kis reszelt sajt a tetejére, tengeri (vagy himalaya) só, egy kis bors, 2 db […]

  2. […] (bármilyen fajta, én retekcsírát és lucerna csírát használtam), paprika, paradicsom, babonéz, tofu (natúr vagy füstölt […]

  3. Gitta szerint:

    Sziasztok!

    Szeretném megkérdezni, hogy Babonéz/Vega majonéz/, hol forgalmaznak?

    Köszi a segítséget:-)

  4. Winklerné Vámosi Nóra szerint:

    Szia! Nem tudom! 🙁
    Én igazából mégcsak a házilag elkészíthető változatával találkoztam.

Szólj hozzá, mondd el véleményed!

Powered by WordPress | For Free T-Mobile Phones visit www.BestInCellPhones.com | Thanks to iCellPhoneDeals.com, MMORPG Games and Fat burning furnace review

A weboldal sütiket (cookie) használ, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Az oldal további olvasásához kérem engedélyezd a sütiket. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Az oldalon megjelenő cikkek kizárólag tájékoztató jellegűek, azok tartalmáért felelősséget nem vállalunk.
Az oldalon közölt információk nem helyettesítik szakember véleményét, ezért kérjük, hogy minden esetben feltétlenül kérd ki orvosod tanácsát is.


FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, ADATVÉDELEM