Babos árpa zöldségekkel






Jópár éve Visegrádon kóstoltam ezt a középkori ételt, kis poharakban kínálták kóstolóként, és repetáztam belőle.

Ami megfogott, az a fűszerezése volt. Rögtön el is kértem a receptet, azóta őrzöm, de eddig még nem készítettem el. Fő fűszere a borsikafű (csombor), amit nem ildomos kihagyni belőle.

Laktató, finom, bátran ajánlom ezt az egytálételt.

Recept:

A babot (én most adzuki babot használtam) és az árpát (hántolt) is előző nap külön-külön be kell áztatni. Az áztatóvizet leöntjük, és együtt elkezdjük főzni sós vízben. Adunk hozzá apróra vágott hagymát, fokhagymát, és babérlevéllel, csomborral (borsikafűvel) fűszerezzük. Amikor a bab és az árpa majdnem puhára főtt, adunk hozzá répát és kevés zellert is. Főzés közben a bab és árpa megdagad, a vizet szükség szerint pótolni kell.

Jó étvágyat! 🙂




Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

Szólj hozzá, mondd el véleményed!

Powered by WordPress | For Free T-Mobile Phones visit www.BestInCellPhones.com | Thanks to iCellPhoneDeals.com, MMORPG Games and Fat burning furnace review

A weboldal sütiket (cookie) használ, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Az oldal további olvasásához kérem engedélyezd a sütiket. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Az oldalon megjelenő cikkek kizárólag tájékoztató jellegűek, azok tartalmáért felelősséget nem vállalunk.
Az oldalon közölt információk nem helyettesítik szakember véleményét, ezért kérjük, hogy minden esetben feltétlenül kérd ki orvosod tanácsát is.


FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, ADATVÉDELEM