Balzsamecetes, fűszeres sült zöldségek gombás csicserifasírttal






Nagyon finom zöldségeket és gombafasírtot ettem tegnap.

Ezt próbáltam meg “utánozni”.

Saját változatom is finom lett nagyon, bár még nagyon pici igazításra szorul részemről.

Gombás csicserifasírt:

Fél konzerv doboz (vagy két maréknyi előző éjszaka beáztatott és megfőzött) csicseriborsót, és 3-4 szem csiperke gombát aprítógépben összeaprítunk, és egy tálba tesszük. Ez lesz az alap massza, ezt fűszerezzük ízlés szerint: sóval, borssal, őrölt pirospaprikával, fokhagymával, és apróra vágott lilahagymával. Fél kávédarálónyi őrölt lenmagot is hozzákeverünk, ez fogja betölteni a tojás szerepét, azaz összefogni a masszát.

A kész masszából lapos fasírt gombócokat formálunk, majd meghempergetjük őket zsemlemorzsában (pl. tönkölymorzsában). Enyhén szőlőmagolajozott serpenyőben megpirítjuk mindkét oldalát és a teljes sülésig tepsiben sütjük meg őket. Így nem marad túl száraz, viszont kevesebb olajat szív magába.

gombascsicserifasirt500

Balzsamecetes, fűszeres, sült zöldségek:

Tetszés szerint választott zöldségeket (többnyire gyökérzöldségeket – én jelenleg sárgarépát és céklát választottam) enyhén sós és balzsamecetes vízben félig puhára megfőzünk. Ezt követően rövid időre balzsamecetes marinádba tesszük: balzsamecetbe zöldségfűszereket szórunk: én provancei zöldségkeveréket, majorannát és rozmaringot használtam.

balzsamecetesfuszereszoldsegek500

A balzsamecettel átitatott zöldségeket egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és teljes puhulásig sütjük. Időnként újra megkenhetjük egy kis balzsamecettel őket.

Hidegen, melegen is nagyon finom, felhasználható köretként bármilyen ételhez.

Én ma ezt a gombás csicseriborsó fasírttal és barna rizzsel tálaltam.

balzseczolds-gombascsicserifasirt-barnarizzsel500

 




Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

Szólj hozzá, mondd el véleményed!