Banános tejmentes vegán csoki fagyi


Természetes alapanyagokból is lehet ezekre a meleg időkre fagyit készíteni. Méghozzá nagyon egyszerűen.

Az én változatom alapja a banán, melyet néhány órára a fagyasztóba kell tenni felhasználás előtt.

Nem kell megijedni, nem fog csonttá fagyni.

Hozzávalók: 2 fagyasztott banán, 2-3 evőkanál kókusz olaj, kb. 1,5 dl házi zabtej (vagy más növényi tej), 2-3 evőkanál kakaópor (vagy ha másfajta ízesítést szeretnél, akkor tehetsz bele pl. kókuszreszeléket vagy más gyümölcsöket is).

Elkészítés: A banánt a zabtejjel összeturmixoljuk, majd hozzákeverjük a kókusz olajat és a kakaóport is. A sűrű masszát fagyigépbe tesszük, és keményre kevertetjük vele. A kókusz olaj remek szilárdító, hideg hatására keményebb állagot vesz fel. Természetesen kizárólag gyümölcsökkel is készíthető a fagyi, ez esetben kevesebb zabtejet tegyünk bele, figyeljünk rá, hogy ne legyen túl híg.

Fagyigép nélkül is készíthető:

A masszát tegyük egy tálba, majd rakjuk be a fagyasztóba és alkalomadtán keverjük meg. Erre a műveletre azért van szükség, hogy ne kristályosodjon meg, hanem krémes maradjon.

Az elkészült fagyit kelyhekbe tesszük, tetszés szerint díszíthetjük menta levelekkel, gyümölcsökkel, de le is önthetjük mézbe kevert kakaópor keverékkel, ez lesz a csokiöntet. Gyümölcsökből is készíthetünk öntetet hozzá.

Egészségetekre! 🙂
Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

Szólj hozzá, mondd el véleményed!