Nagyon fincsi vegetáriánus étel, főétkezésre fogyasztható. A töltött cukkiniknek nagyon sokféle formája van, sokan darált hússal készítik, de hús nélkül is rendkívül finom. Én barna rizzsel töltött cukkinit készítettem most.
A sok rostanyag miatt laktató, de ugyanakkor egészséges.
Nekem itthon csak mini méretű cukkinijeim voltak, de nagyobbal is elkészíthető.
Hozzávalók:
cukkini, barnarizs, petrezselyemzöld, kis tejföl (vagy szójatejföl), babonéz (vagy majonéz), kis reszelt sajt a tetejére, tengeri (vagy himalaya) só, egy kis bors, 2 db paradicsom, 1 db paprika, 1 kisebb vöröshagyma (elhagyható)
Elkészítés:
A cukkinit meghámozzuk, és a belsejét kikaparjuk. Megsózzuk, 5-10 percig állni hagyjuk a sóban, közben megfőzzük a barna rizst a dobozon lévő leírás szerint. A barnarizshez hozzákeverjük a vágott petrezselyemzöldet, hozzákeverjük a paprika kockákat, és az apróra vágott vöröshagymát (lehet kaliforniai paprika is, vagy vegyesen: sárga és piros), és az egészhez egy kis babonézt keverünk, hogy ne legyen olyan száraz. Ezt a tölteléket halmozzuk a cukkinibe, majd kissé megborsozzuk.
Ráteszünk a tetejére néhány paradicsom karikát, hogy befedje, és betoljuk a sütőbe.
Mikor félig megsült, rászórjuk a reszelt sajt felét, és megvárjuk, míg rápirul. Mikor már készen van, a maradék reszelt sajtot is a tetejére tesszük, és megvárjuk, míg ráolvad.
Melegen tálaljuk. Nagyon finom.
Jó étvágyat!
A cukkini belseje az hova kerül ?Nincs leírva.
A cukkini belseje az szerintem csak a magos laza rész volt, az a kukába (vagyis a komposztra) került, nem használtam fel.
Nagyon finom, a múltkor maradt töltelék, amit karalábéba töltöttem, a tepsi aljába egy kis vizet raktam…. megunhatatlan! A kikapart karalábéból egy két egész hozzáadásával reform főzi készült!
Köszönöm a sok receptet, holnap jön a csicseriborsó ragu, alig várom!
Üdv,
Nóri