Vegetáriánus, húsmentes étel ez a hamis bolognai spagetti. Köztudott, vagy nem köztudott, mindenesetre tény, hogy a húsfogyasztás iszonyúan leterheli a gyomrot, a növényi étrendre berendezkedő emberi szervezet csak nagy nehézségek, bélben való rothadás árán, savas anyagcsere termékek létrehozásával tudja megemészteni a húst, ezért célszerű a húst mással helyettesíteni. Ezt tettem én most ennél a bolognai spagettinél is, a húst barna rizzsel helyettesítettem.
Hozzávalók:
1 csésze barnarizs, piciny olaj, tengeri vagy himalaya só, paradicsomlé vagy sűrített paradicsom, 1 kisebb fej vöröshagyma, bazsalikom, spagetti tészta, a tetejére: pici sajt (vegánoknak: növényi sajt)
Elkészítés:
A spagettit enyhén sós vízben kifőzzük. A vöröshagymát piciny olaj és víz keverékén megdinszteljük, majd rádobjuk a barnarizst, megkevergetjük, és felöntjük fele-fele arányban paradicsomlé és víz keverékével. Megsózzuk, hozzáadjuk a bazsalikomot és a rizst puhára főzzük.
Folyadék hozzáadásával szabályozzuk, hogy mennyire szeretnénk tocsogósra. Addig főzzük, míg a rizs szinte szétfő.
Tálaláskor ráhalmozzuk a spagettira, és megszórjuk reszelt sajttal.
Jó étvágyat hozzá!