Ismét egy élő étel: bolognais cukkinitekercs. Ízre finom, csak kicsit tér el az íze a megszokott igazi bolognais íztől, persze jól kell fűszerezni, ez csupán a titka.
Nyers cukkiniből lehet csinálni spagetti csíkokat is zöldség spiralizálóval, de mivel az nekem nincs, így más formán kezdtem el törni a fejem.
Hozzávalók:
cukkini, csírák, paradicsomkrém, díszítéshez: néhány petrezselyemlevél (vagy bazsalikomlevél, az jobban illik hozzá)
Elkészítés:
A cukkinit meghámoztam, és zöldséghámozóval egészen vékony lapokat vágtam belőle. A paradicsomkrémmel, ami nem túl folyékony, megtöltöttem a nyers cukkini tekercseket, és tányéron egymás mellé helyeztem őket. A maradék paradicsomkrémmel pedig leloccsantottam a cukkinitekercseket. Csírákkal tálaltam.
Ha van esetleg fenyőmagod, azt is darálhatsz rá „sajtként”.
Én jóízűen fogyasztottam, és ami igazán feltűnő volt utána, hogy nem jött rám az ebéd utáni kókadás, olyan igazi béke honolt a gyomromban utána (nem szoktak ilyesféle problémáim lenni, de ezt most éreztem, hogy kiemelkedően pozitív hatással volt rám).
Jó étvágyat!