Bounty szelet


A kókusztejből visszamaradt kókuszreszeléket használtam fel ehhez a rendkívül gyorsan elkészíthető nyers süteményhez, melynek íze a Bounty csokihoz hasonlít, így a neve is Bounty szelet lett.

Természetesen nemcsak visszamaradt kókuszreszelékből készíthető, hanem frissen kibontott zacskós reszelékből is. Így zsírtartalma magasabb lesz, viszont íze teljesebb, kókuszosabb lesz.

Hozzávalók:

1 zacskónyi kókuszreszelék (nálam kókusztejből visszamaradt maradék), méz (vagy agavé szirup), kókusz olaj, a csokimázhoz: kakakóvaj és stevia por, kakaópor

Elkészítés:

A kókuszreszeléket összegyúrjuk annyi mézzel, hogy édes legyen, és annyi kókusz olajat adunk hozzá, hogy gyúrható, de nem túl zsíros, nem túl könnyű masszát kapjunk. Ezt a masszát téglalap alakban elterítjük kb. 1-1,5 cm vastagságban egy tálcán, és erre öntjük a csokimázt.

Csokimáz: kakaóvajat nagyon alacsony lángon (vagy vízfürdőben) felolvasztunk (éppen csak annyira melegítsük, hogy olvadós legyen, ebbe keverjük a stevia port édesítésként és a kakaóport. A csokimázat a kókuszos masszára borítjuk, és hűtőbe tesszük dermedni. Dermedés után meleg vízbe mártott késsel szeletelhető.

Akkor se ess pánikba, ha nincs otthon kakaóvajad, használj jó minőségű étcsokit (ha tudsz, lehetőleg cukormenteset).

Kellemes nasizást! 🙂
Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

2 hozzászólás to “Bounty szelet”

 1. Vera szerint:

  Szia!
  Mennyiségeket tudnál írni?
  köszi
  Vera

 2. Winklerné Vámosi Nóra szerint:

  Szia Vera!
  Igazából nem szoktam sok mindenhez mennyiségeket írni, hiszen pl. az édesítés (méz, stevia) ízlés kérdése. Én mindig megkóstolom. A masszánál meg a kókusz olaj mennyisége adja magát, hogy mennyit kell hozzágyúrni.
  Csokimáznál kb. 2 evőkanálnyi kakaóvajat használtam egy kisebb evőkanál kakaóporral.

Szólj hozzá, mondd el véleményed!