Burgerkrém, vagy hívhatnánk akár magkörözöttnek is.
Természetesen csak természetes alapanyagokból, sütés-főzés nélkül, hogy az értékes tápanyagok megmaradjanak.
A családban mindenkinek nagyon ízlett. Egyik adagot csináltam a másik után.
Hozzávalók a magkörözötthöz: 1 nagyobb sárgarépa vagy 2 kisebb, 1 csésze dió (előző este beáztatva), 1 közepes vöröshagyma, 2-4 gerezd fokhagyma ízlés szerint, Himalaya só, kis bors, őrölt piros fűszerpaprika
Elkészítés: A sárgarépát, vöröshagymát és diót aprítógépben morzsásra aprítjuk, majd összekeverjük. Belerakjuk a fűszereket: zúzott fokhagymát, sót, borsot és pirospaprikát, majd még egyszer alaposan megkeverjük. Elég jól összetapad a massza, melyet belenyomkodunk friss, kicsumázott paprikába. Éles késsel szeletelhetjük.
Vagy: készíthetünk hozzá paradicsomszószt is, így olyan ízhatást érhetünk el, mintha paradicsomos töltött paprikát ennénk.
Paradicsomszósz: paradicsomot összeturmixolunk kis himalaya sóval, pár csepp steviával, kis pirospaprikával és néhány szelet aszalt paradicsommal, leheletnyi fokhagymával.
Jó étvágyat! 🙂
Kedves Nóra!
Ezt a receptedet is kipróbáltam. Nagyon finom, nehéz betelni vele 🙂