“Burgerkrémmel” töltött paprika






Burgerkrém, vagy hívhatnánk akár magkörözöttnek is.

Természetesen csak természetes alapanyagokból, sütés-főzés nélkül, hogy az értékes tápanyagok megmaradjanak.

A családban mindenkinek nagyon ízlett. Egyik adagot csináltam a másik után.

Hozzávalók a magkörözötthöz: 1 nagyobb sárgarépa vagy 2 kisebb, 1 csésze dió (előző este beáztatva), 1 közepes vöröshagyma, 2-4 gerezd fokhagyma ízlés szerint, Himalaya só, kis bors, őrölt piros fűszerpaprika

Elkészítés: A sárgarépát, vöröshagymát és diót aprítógépben morzsásra aprítjuk, majd összekeverjük. Belerakjuk a fűszereket: zúzott fokhagymát, sót, borsot és pirospaprikát, majd még egyszer alaposan megkeverjük. Elég jól összetapad a massza, melyet belenyomkodunk friss, kicsumázott paprikába. Éles késsel szeletelhetjük.

Vagy: készíthetünk hozzá paradicsomszószt is, így olyan ízhatást érhetünk el, mintha paradicsomos töltött paprikát ennénk.

Paradicsomszósz: paradicsomot összeturmixolunk kis himalaya sóval, pár csepp steviával, kis pirospaprikával és néhány szelet aszalt paradicsommal, leheletnyi fokhagymával.

Jó étvágyat! 🙂




Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

One Response to ““Burgerkrémmel” töltött paprika”

  1. Andi szerint:

    Kedves Nóra!
    Ezt a receptedet is kipróbáltam. Nagyon finom, nehéz betelni vele 🙂

Szólj hozzá, mondd el véleményed!