Burgonya gombóckák salátával


Egy nagy tál salátát szerettem volna ebédelni, ámde valami laktatóbbra szerettem volna készíteni. Ezért esett a választásom a kis krumpli gombóckákra, melyet reformosan készítettem.

Szinte mondhatnánk azt, hogy krumplis pogácsa, viszont fehér liszt helyett lehelletnyi zabpehely lisztet tartalmaz, nincs benne tojás, és nem étolajban, hanem kókusz olajban sütöttem ki.

Hozzávalók a krumpli gombóchoz:

krumpli, só, kis zabpehely liszt, sütéshez: kókusz olaj

A krumplit ha lehet héjastul megfőzzük (úgy több marad benne a tápanyag, mintha összevágnánk) enyhén sós vízben, majd megpucoljuk, és krumplinyomón átnyomjuk. Ha szükséges, még egy kis himalaya sóval ízesítjük, de tehetünk bele ízlés szerint fűszereket, vagy petrezselymet, esetleg más összevágott apró zöldséget, így zöldséges krumpli gombócunk születik. 🙂

Míg langyos, egy kis zabpehely lisztet teszünk hozzá, nem sokat, éppen annyit, hogy gyúrható masszát kapjunk. Ebből a masszából kis golyókat formálunk, és kókuszolajban kisütjük.

Pár szem kis apró gombóc elég ebédre, ha a tányérod bőven megpakolod salátával.

Az én salátám az alábbi zöldségekből készült: paradicsom, fejes saláta, olívabogyó, pici újhagyma, paprika, uborka és egy fújás balzsamecet.

Finom! 🙂
Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

Szólj hozzá, mondd el véleményed!