Búzacsíra, a csodacsíra






Búzacsíra. Ki ne hallott volna már a búzacsíráról? Fantasztikus pöttöm  vitaminbomba, melyet feltétlenül iktass be étrendedbe. Egyszerű a csíráztatása, finom,  édeskés-lisztes-diós ízével pedig további ételeket is tudsz vele dúsítani. Természetesen élő, friss formában.

Tudj meg többet erről a magas vitamin-, és ásványi anyag tartalmú növényke kezdeményről!

A búzacsíra bővelkedik  E-vitaminban, káliumban, továbbá a foszfortartalom emelendo ki, de a vas, cink, B1-, B2-, B6-vitamin, folsav, biotin, króm, magnézium, kalcium mennyisége sem lebecsülendő.

Szív-, csontvédő és rákmegelőző táplálék. A búzacsíra az egyik legértékesebb csíra!!! Jelentős mennyiségben az összes aminosavat tartalmazza.

A kis csírában, csírakezdeményben már minden szükséges tápanyag megtalálható (sőt!! koncentrált mennyiségben), ami a növény fejlődéséhez szükséges.

Csíra formájában már lehet fogyasztani 3 napos kortól, de vizsgálatok mutatják, hogy C vitamin tartalma kb. 7 napos korában a legmagasabb.

Gyümölcs- és zöldségsalátákra szórva, kenyérrel fogyasztva, vagy csak úgy önmagában is ehető.

Hogyan csíráztassuk?

Maréknyi bio búzát áztassunk kb. 12 órára langyos-hideg vízbe. Ezt követően öblítsük át jó alaposan, és tegyük csíráztató tálba (kerámia vagy műanyag), vagy ennek híján egy befőttesüveg is megteszi, melynek száját egy gézzel lekötünk, és fejre állítjuk az üveget, hogy a felesleges víz ki tudjon csurogni belőle. A búzaszemeknek nem kell tocsogó víz, csupán nedvesség a csírázáshoz és megfelelő hőmérséklet.

Sötétben is kicsírázik, a sötétben nevelt búzának a B vitamin tartalma a magasabb, míg a természetes fényben csírázott búzacsíránál a C vitamin a meghatározó vitaminfajta.

A csírákat naponta legalább kétszer öblítsük le folyó csapvízzel, hogy ne rothadjanak meg, ne penészedjenek meg a magok.

Élő táplálék, mely sem vegyszereket, sem rovarirtószer maradványokat, sem egyéb adalékanyagot nem tartalmaz. Egészséges élet csakis élő, és nem halott táplálékok nagyobb mennyiségű fogyasztásából adódhat csak.

Próbálkozz tehát a csíráztatásával és élvezd jótékony hatásait!

További cikkeink a témában:

Csírák, élő táplálékaink

Csíráztatás linkgyűjtemény:

Csíra, csíráztatás tutilapok




Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

One Response to “Búzacsíra, a csodacsíra”

  1. Márta szerint:

    Szeretem a csírákat,fogyasztom is,most is csírázik az azuki bab azt nagyon szeretem,valahol olvastam,hogy a babon kívul nyersen lehet fogyasztani akármilyen csírát.Megtudna valaki mondani,lehet nyersen enni a babot,vagy megkell fózni,mert én nem szokom.

Szólj hozzá, mondd el véleményed!

Powered by WordPress | For Free T-Mobile Phones visit www.BestInCellPhones.com | Thanks to iCellPhoneDeals.com, MMORPG Games and Fat burning furnace review

A weboldal sütiket (cookie) használ, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Az oldal további olvasásához kérem engedélyezd a sütiket. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Az oldalon megjelenő cikkek kizárólag tájékoztató jellegűek, azok tartalmáért felelősséget nem vállalunk.
Az oldalon közölt információk nem helyettesítik szakember véleményét, ezért kérjük, hogy minden esetben feltétlenül kérd ki orvosod tanácsát is.


FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, ADATVÉDELEM