Cékla-répa-alma lé


Vérpezsdítően piros ez az összeállítás, öröm ránézni.

Céklából, répából és almából készült turmix, koktél, zöldséglé … lehet bárhogyan nevezni.

Ami fontos, hogy friss, itthon préselt, illetve gyümölcscentrifugált alapanyagokból van.

Régebben én is szoktam venni bioboltban zöldségleveket, mondván, hogy hát hű de egészségesen teszem én ezt, lúgosítok meg minden, aztán kezdtem ráébredni, hogy mennyi vitamin és enzim is marad a bolti üveges gyümölcs- és zöldséglevekben, ha hőkezelik.

Vitamin sem olyan sok, enzim meg semennyi.

Így hát beszereztem egy nagy fordulatszámú erős gyümölcscentrifugát, és naponta azzal centrifugálom  a zöldségleveket. A zöldséglevek fogyasztása azért előnyös, mert így a szervezet azonnal és könnyebben hasznosítani tudja a zöldségekben lévő tápanyagokat. Igaz, rost annyi, mint zöldség korában, nem található benne, de ez csupán az egyedüli hátránya.

Hozzávalók:

lehetőleg bio alapanyagok: cékla, sárgarépa, alma

Elkészítés:

A zöldségeket és az almát megtisztítom és gyümölcscentrifugával kinyerem a levüket. Ehhez a pohárnyi adaghoz 1 db céklát, 1 db almát és 1 db sárgarépát használtam fel.

A sárgarépának ugyan nincsen sok leve, de azért így is csurran-cseppen, szerintem érdemes beletenni.

Ha nincs otthon esetleg gyümölcscentrifugád, ne csüggedj! Vágd össze apróra a hozzávalókat, majd egy kis mennyiségű vízzel tedd a  turmixgépbe, és jó alaposan turmixold össze. Ezt követően egy tüll anyagon (vagy nylonharisnyán, vagy sűrű szövésű textílián szűrd le az egészet!)

A megmaradt pépet felhasználhatod aszaláshoz, krékerek készítéséhez.

Egészségedre!
Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

Szólj hozzá, mondd el véleményed!