Az avokádóból rettentő sok mindent ki lehet hozni, például ezt a gyors desszertet, a citromos, gyümölcsös avokádókrémet. Önmagában sokak számára nem túl ízletes a fogyasztása, viszont ami szuper benne, hogy bátran adható sós és édes ételekhez.
Én személy szerint imádom az avokádót gyümölcskrémekhez hozzákeverni, mivel ez extra krémességet ad neki. Nem elhanyagolható egészséges mivolta, lúgosító hatása.
Hozzávalók:
fél avokádó, fél banán, fél alma, kicsivel kevesebb, mint fél citrom leve (vagy ízlés szerint), 1 evőkanálnyi juharszirup (el lehet ugyan hagyni, hiszen a gyümölcsök önmagukban is édesek, vagy más édesítőt lehet használni, pl. steviát, de én ebben az esetben inkább a juharszirupot javaslom, mert ez isteni ízt ad az egész gyümölcsös desszertnek.)
Elkészítés:
A hozzávalókat megtisztítjuk héjuktól, és összeturmixoljuk vagy botmixereljük. Ezután belekeverjük a citromlevet és a juharszirupot, majd jól elkeverjük. Tálakba töltjük. Én gránátalma szemekkel és citrommal, valamint banánnal díszítettem. A közepére fahéjat szórtam.
Nagyon finom édes-savanykás lúgosító desszert. Ajánlom kipróbálásra.
Megjegyzés: ne bolti citromlevet használj, annak nem jön ki az aromája.
Jó étvágyat!