Csicseribundás sült cukkini salátával






Bundázási projekt második próbálkozása, amikor is a cukkinit tojás helyett csicseriborsólisztbe mártom.

Hogy rajta maradjon a bunda, kézzel egy kicsit rá kellett segíteni, rányomkodni a cukkini szeletekre, hogy ott maradjon.

Nem 100 %-os jó technika, még javítanom kell rajta, de tanulóleckének jó volt.

Úgy készítettem, hogy a cukkinit felszeleteltem, besóztam. Közben a csicseriborsólisztet összekevertem bő vízzel (úgyis megduzzad, és sűrű lesz), sóval, kis petrezselyemmel és szezámmaggal.

Miután a cukkini levet engedett, mandulalisztben meghempergettem, majd ment a csicseriborsólisztes masszába. Ezt követően szőlőmagolajban gyorsan kisütöttem.

Vegyes salátával tálaltam: saláta mix, paradicsom, répa, uborka, retek.

Az elkészítése ugyan kicsit macerás volt nekem, és nem is lehet túl sokat csinálni belőle, mert a bunda némileg lejön a cukkiniről, és ráragad az olajos edény aljára, de azért ízre finom volt. Legközelebb sütőben sütöm. 🙂

Jó étvágyat!

csicseribundassultcukkini500




Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

Szólj hozzá, mondd el véleményed!