Cukkini gombócok szezámmagos bundában






Egy nyers étel szakácskönyvben láttam az ötletet (hamarosan elárulom, melyik), és gyorsan összedobtam a cukkini gombócot.

Nem számítottam nagyon ízletes ételre, mégis, meglepett finom íze, lehet, hogy kicsit túlfűszereztem, azért, mindenesetre jól esett.

Hozzávalók:

1 cukkini, szezámmag, napraforgómag, mandula, fokhagyma, só, bors, perezselyemzöld, hagymaszár a tetejére díszítésnek (vagy metélőhagyma)

Elkészítés:

A cukkinit lereszeljük (jól megmosva lehet héjastól is), majd besózzuk, és egy kis ideig állni hagyjuk. Utána kinyomkodjuk belőle a levét, majd összekeverjük az őrölt szezámmaggal, őrölt napraforgómaggal és őrölt mandulával, beízesítjük fokhagymával és borssal, beleszórunk egy kis csokornyi petrezselyemlevelet. A masszából kézzel gombócokat formázunk és szezámmagban meghempergetjük, hagymaszárat szórunk a tetejére. Akár rizzsel is tálalható + még valamilyen öntettel.

Annyi magot adj hozzá, hogy egy szét nem esni akaró masszát kapj. Szerintem kaporral is fincsi lehet, legközelebb úgy próbálom ki. Sőt, laposan, aszalva is igen különleges lehet, erre is sort kerítek majd! 🙂




Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

3 hozzászólás to “Cukkini gombócok szezámmagos bundában”

  1. Szaffina szerint:

    Ezt én is kipróbálom!

  2. Én is ki fogom próbálni,alig várom, hogy megtudjam melyik szakácskönyvben találtad ?

  3. Marcsi szerint:

    Ez szerintem is nagyon finom én is kipróbálom. Köszi

Szólj hozzá, mondd el véleményed!