Eredetileg nem annak készült, ami, hanem Magdi cukkinis lepcsánkájának. Úgyhogy ez egy elrontott étel újragondolása, amikor a nyers és a főtt találkozik. Egészségesebb alternatívája a tésztának. Mivel csak és kizárólag cukkiniből van, ezért a szervezetnek csak egyféle táplálék lebontására kell összpontosítania. 🙂
Ez a reform lepcsánka liszt és tojás nélkül készült volna, kizárólag reszelt cukkiniből, só és bors hozzáadásával, nedvességét kinyomkodva. Ezt kellett volna kisütni forró tepsiben. Eddig el is jutottam, azonban nekem nem állt össze, hanem szétesett. Lehet, hogy egy szem krumpli hiányzott volna belőle, de azt nem szerettem volna bele tenni most.
Megkóstoltam, hmmm… és azt mondtam, hogy sebaaaj! :))) Hiszen ez finom, és pont olyan íze van, mint a káposztás tésztának. Felbuzdulva az ügyön, lespiráloztam egy kis cukkinit, és összekevertem ezzel a borsos, átsütött cukkini csíkokkal. Hmmm…. nagyon finom lett, frissen ajánlom elfogyasztásra, mert ha áll egy darabig, akkor már nem olyan az ízvilága, mint frissen.
Sós, borsos, átsütött cukkini csíkok:
Lespirálozott cukkini:
És a végeredmény, a kettő összekeverve: