A cukor méreg a testünknek. Szinte minden élelmiszer tartalmaz cukrot, és a cukor teszi ki az elfogyasztott szénhidrátok csaknem 50 %-át a mai civilizációs társadalomban.
„Aki cukrot eszik, „alkoholista”, anélkül, hogy tudna róla.”
Ez utóbbi mondattal Dr. Shelton szavaira utaltam, aki még azt is hozzáteszi, hogy ” a cukor egy teljesen halott anyag. Mesterségesen előállított, finomított kivonat. Csak kalorikus értéke van. A szervezetbe jutva elrabolja a már birtokolt tápanyagokat.”
Most mondhatnád, de hiszen növényből vonták ki! Igen, cukorrépából!!!Igen ám, de míg a cukorrépa cukortartalma 18 % körül van, addig a finomított cukoré, amivé lesz, 99,9 %. Növény ide, növény oda, a kiindulási anyag és a nyert késztermék ég és föld. A szervezetünk nincs felkészülve ilyen töménységű cukor befogadására, nem képes maradéktalanul megemészteni azt.
Mi történik akkor a maradék cukorral? Erjedésnek indul, és károsítja az egész szervezetet. A cukor ugyanúgy hat a szervezetre, mint az alkohol, mégha a mámoros bódulatot nem is érezzük, viszont károsítja a májat. Májmegnagyobbodást diagnosztizálnak olyan embereknél is, akik egyáltalán nem fogyasztanak alkoholt, viszont sok édességet esznek.
Nézzük, milyen káros hatásai is vannak még a cukornak az alkoholképződésen kívül? Csak címszavakban:
– elhízás
– cukorbetegség
– szívinfarktus
– trombózis képződés
– fáradékonyság
– rák
– vitaminhiány
– csontritkulás
– köszvény
– fogszuvasodás
– candidiazis (candida gombafertőzés)
(és még néhány, viszont a felsorolás korántsem teljes: visszértágulat, asztma, hormonális zavarok, króm- és rézhiány, koleszterinszint növelő, ingadozó vércukorszint, DNS károsító, érelmeszesedést kiváltó, gyorsítja az öregedési folyamatot, szabad gyököket hoz létre, bénítja a gyomor perisztaltikáját, megterheli az immunrendszert, károsítja az intelligenciát, gyengíti az agyat és befolyásolja a viselkedést …stb.)
Megemlítendő az a tény is, hogy minél több cukrot eszünk, annál kevesebb egészséges táplálékot veszünk magunkhoz.
A cukor függővé tesz. Ha sok cukrot fogyasztunk, lassú öngyilkosságot követünk el!!!
A cukornádból kivont természetes cukor ugyan sok nyomelemet, ásványi anyagot, vitamint tartalmaz, de ez korántsem az, amit otthon az asztalunkra teszünk. A mi cukrunkat megfosztották minden jótól, fehéríttették, feldolgozták, amennyire csak tudták. Létezik a cukornádnak kevésbé finomított formája is, ez a kisebbik rossz alternatíva.
Mindezek ellenére az egy főre eső évi átlagos cukorfogyasztás, most kapaszkodj meg!!! 30 kilogramm!!!!
Ezt természetesen nem mind esszük meg teába, kávéba, hanem bolti kész ételekben, péksüteményekben, lekvárokban, gyümölcslevekben … is megtalálható.
Szinte 100 %, hogy hasnyálmirigyed segítségért kiált naponta többször is, hiszen minden alkalommal, mikor cukrot fogyasztunk (bármilyen formában) hatalmas feladata van a hasnyálmirigynek: ahhoz, hogy a sejtek hasznosítani tudják a cukrot, megfelelő mennyiségű inzulint kell előállítania. Ha ez sokáig így megy, a hasnyálmirigy egy idő után „felmondja a szolgálatot”, képtelenné válik funkciójának ellátására: ilyenkor jelentkezik a cukorbetegség.
A cukor csak a modern kor vívmánya, hiszen régebben a méz volt a fő édesítőszer. Később megjelent a nádcukor – ami mint említettem, még a kisebbik rossz, és ezt követően jelent meg a cukorrépából nyert cukor.
Ma annyi cukrot eszik meg egy ember két hét alatt, mint amennyit elődeink 200 évvel ezelőtt egy egész év alatt – olvastam a femina.hu hasábjain. Döbbenet!!!
Kurt Tepperwein szerint ma már nem is engedélyeznék élelmiszerként a cukrot. Gyógyszertárban a helye, méreg!
A barna cukor jobb?
A boltokban barna cukor felirattal vannak forgalomban különböző termékek. Ám ki kell, hogy ábrándítsalak. Ezek többsége ugyanolyan finomított fehér cukorrépából készült cukor, amit melasszal színeznek, és eladják drágábban. A cukoripar profitéhsége.
A barna nádcukor is ugyanúgy cukor, ennek fogyasztását sem szabad túlzásba vinni. Több „fokozata” létezik a finomítottság függvényében. A legsötétebb a legkevésbé feldolgozott, ez tartalmazza a legtöbb melasz anyagot, és erre mondhatjuk hogy a nádcukrok közül a „legjobb”.
Mivel édesítsünk akkor?
Többféle megoldás létezik. Én kipróbáltam már a steviát, xilitet, juharszirupot, mézet és agavé szirupot. Ezek természetes édesítők, érdemes kombinálni őket. Én is így teszem.
Te is tégy így, és egészséged érdekében kerüld a cukrot nagy ívben!!!
Összegzés: a cukor haszontalan és veszélyes élelmiszer, melyre a szervezetünkre semmi szüksége nincsen. Kerüld, amennyire csak teheted!
[…] Kerüld a cukrot! Közvetlenül ugyan nem bizonyított a rákkeltő hatása, ám cukorbetegségbe dönthet, a […]
SZIA NÓRA!
TETSZIK AZ OLDALAD, IGAZSÁGOKAT ÍRSZ ÉS NAGYON ÜGYES VAGY!!! ÚGY LÁTOM TE AZ INTERNETEN MEGTALÁLTAD A SZÁMÍTÁSODAT!!! MÁR PRÓFI OLDAL KÉSZÍTŐ VAGY! GONDOLOM A HERBALIEF IS ÚGYAN ÚGY MEGY NEKED, MINT ELŐBRE. LÁTTOD NÁLAM SENKI SE RENDELT, AZ INTERNETEN. VAN MÉG ROMÁN FORRÁSOD? A RÉTESED IS GUSZTA, BIZTOS FINOM LEHET. A SZAPPANOD MEG ÚGY NÉZZ KI MINT EGY DESSZERT, GUSZTA. A MÉZESKALÁCSOD IS NAGYON SZÉP. NAGYON SOK ENERGIÁD VAN, LE A KALAPPAL?
MAJD VALAMIKO ŐSSZE FUTHATNÁNK!
TOVÁBBI SOK SIKEREKET!
PUSZI:LILLA