Cukormentes epres-rebarbarás lekvár






Ha az eper szerelembe esik a rebarbarával,  abból csak finom sülhet ki. 🙂

Ma egy cukormentes lekvár született, melyet tartósítószer nélkül készítettem.

Nagyon finom lett, elkészítése is nagyon egyszerű és gyors.

Hozzávalók ízlés szerinti mennyiségben: eper, rebarbara szár, xilit és stevia crysa nova por édesítésként, agar-agar por zselésítőként

Elkészítés: Az epret megmossuk, és elfelezzük, majd egy lábosba tesszük. A rebarbara héját lehúzzuk, majd ezt is kis méretű darabokra vágjuk, és ez eperhez adjuk. A lábosba teszünk kis mennyiségű vizet, és elkezdjük benne főzni az epret és rebarbarát. Ha már puha minden, botmixerrel pépesítjük. Még pépesítve is forraljuk egy ideig, majd hozzáadjuk az édesítésnek szánt xilitet és/vagy stevia port, végül a mennyiségnek megfelelő agar-agar port. (Az agar-agar por adagolása az üvegen megtalálható). Így is még keverünk egyet rajta a botmixerrel, hogy ne legyen csomós, majd tisztára mosott üvegekbe töltjük.

Így készült:

epres-rebarbaraslekvarkeszul500

Mivel nincs benne tartósítószer sem, kihűlés után hűtőben tárolandó és rövid időn belül elfogyasztandó.

Jó étvágyat! 🙂

Megjegyzés: Az agar-agar por egy növényi zselatinhelyettesítő anyag, zselés hatást lehet vele elérni. Bioboltokban kapható.

epresrebarbaraslekvar500




Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

Szólj hozzá, mondd el véleményed!