Cukormentes rebarbarás pite






Először készítettem életemben ilyen rebarbarás pitét az almás pite mintájára, annak a receptjét reformosítva.

Nagyon finom lett, ajánlom bátran.

A rebarbarát lehet más gyümölcsökkel is párosítani, úgy különlegesebb ízhatásokat érhetünk el.

Hozzávalók: 50 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt, kb. 15 dkg kókuszzsír, kb. 1,5 dl sűrűbb mandulatej (vagy egy kis pohár tejföl), 3 evőkanálnyi őrölt lenmag (ez a tojáshelyettesítő), csipet foszfátmentes sütőpor, kb. 10 dkg őrölt xilit (nyírfacukor) + 1-2 kiskanálnyi stevia por ízlés szerint.

Töltelékhez: rebarbara, xilit

Elkészítés: A pitetésztához a hozzávalókat egyszerűen összegyúrjuk, majd két részre osztjuk és kinyújtjuk őket. Az alsó rétegre rátesszük az előzőleg kissé megfőzött és héjától megtisztított rebarbara szárakat, megszórjuk xilittel ízlés szerint, majd rátesszük a pitetészta tetejét. Megszurkáljuk villával és sütőben addig sütjük, míg készen nem lesz. 🙂

A tetejét fahéjjal ízesített őrölt xilittel szórtam meg.

Jó étvágyat! 🙂

rebarbaraspite500

 




Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

One Response to “Cukormentes rebarbarás pite”

  1. Ildiko szerint:

    Nem tudok betelni a recepjeiddel! Csodas mindegyik!

Szólj hozzá, mondd el véleményed!