„Darás tészta”






Azért írtam idézőjelbe, mert nem is darás és nem is tészta, viszont azt próbáltam imitálni vele hatalmas sikerrel.

A hagyományos darás tészta ugyan nagyon finom és gyerekek is nagyon imádják, de ha az egészségre gyakorolt hatását nézzük, akkor már nem olyan fényes a helyzet.

Hiszen egy szénhidrátbomba az egész.

Tömény, „rossz”, gyorsan felszívódó szénhidrát plusz zsírral körítve (hiszen a darát hozzá elég tetemes mennyiségű zsírban vagy olajban lehet rendesen megpirítani), hőkezelt, aromás, tartósítószeres lekvárral – általában így szokott kinézni a hagyományos változat.

Az enyém viszont friss alapanyagokból készült, és ugyan nem 100 %-ban olyan az íze, mint a sokak által kedvelt igazi darás tésztának, de bátran kiváltható vele, mert finom.

Hozzávalók: fél cukkini, 1 alma, dió, aszalt sárgabarack (nem kénezett), dió

Elkészítés: A cukkinit és almát meghámozzuk (ha házi, akkor elég egyszerűen csak lemosni) és lereszeljük őket, vagy vékony csíkokra vágjuk és összekeverjük. A diót ledaráljuk, és ezt az almából és cukkiniből készített tésztával összekeverjük.

A lekvárhoz az aszalt sárgabarackot jó, ha előtte egy éjszakával beáztatod, mert akkor puha lesz, majd egy kis vízzel együtt (lehet az áztatóvize is) összeturmixoljuk, hogy sűrűbb legyen. Ezzel fogyasztjuk a „darás tésztát”.

Nem is kell hozzá semmi más édes, hiszen a tésztában az alma is viszonylag édes, és a lekvár is az.

Megjegyzés: kénezetlen sárgabarackot, aminek a színe ugyan nem élénk sárga, (de ez legyen a legkisebb baj) lehet kapni minden Müller üzletben, én ott vásároltam, de ha valaki tud még lelőhelyet vagy márkanevet, az nyugodtan írja be a hozzászólásoknál, előre is köszönjük! 🙂




Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

7 hozzászólás to “„Darás tészta””

  1. Németh Zsuzsa szerint:

    Fantasztikusan néz ki! Ki kell próbálnom! Csak az ilyenkor vásárolt cukkíninek nincs igazán jó íze!

  2. Németh Zsuzsa szerint:

    Eszembe jutott: Nem kell kis citrommal megcsöpögtetni? S talán sós formában is lehetne, juhtúróval vagy mással.

  3. Winklerné Vámosi Nóra szerint:

    Én nem csöpögtettem meg, de jó ötlet… Mindenki készítheti a szájíze szerint … 🙂
    Igen, biztos fincsi lehet sósan is, én legközelebb magtejföllel fogom, amibe még valamit bele kéne csempésznem…. 🙂
    És igazad van, ezek igazából akkor a legjobbak, amikor szezonjuk van. De néha megkívánom őket ilyenkor is.

  4. Renike szerint:

    lehet hülyeséget kérdezek de mi az h az lmából cukiiniől készített tészta?

  5. Winklerné Vámosi Nóra szerint:

    A tésztát nem szó szerint kell érteni, természetesen nem lesz belőle olyan tészta, ami lisztet tartalmaz meg tojást… 🙂
    Egyszerűen lereszeljük az almát és cukkinit, és úgy esszük, úgy használjuk, mintha tészta lenne pl. mákkal, dióval.

  6. redi71 szerint:

    megcsináltam múlt héten egyik nap vacsorára. olyan finom volt, el sem hittem. 🙂
    nem vagyok nyersevő, de ez isteni. mindenkinek ajánlom.

  7. Winklerné Vámosi Nóra szerint:

    Jaj, de örülök neki! 🙂

Szólj hozzá, mondd el véleményed!

Powered by WordPress | For Free T-Mobile Phones visit www.BestInCellPhones.com | Thanks to iCellPhoneDeals.com, MMORPG Games and Fat burning furnace review

A weboldal sütiket (cookie) használ, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Az oldal további olvasásához kérem engedélyezd a sütiket. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Az oldalon megjelenő cikkek kizárólag tájékoztató jellegűek, azok tartalmáért felelősséget nem vállalunk.
Az oldalon közölt információk nem helyettesítik szakember véleményét, ezért kérjük, hogy minden esetben feltétlenül kérd ki orvosod tanácsát is.


FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, ADATVÉDELEM