Diós-kakaós zabrostgolyók






Mit kezdjünk a házi zabtej készítése során megmaradt “hulladékkal”, zabrosttal? Hát ezt… 🙂 Egy ötletet szeretnék bemutatni Nektek, mely nyers, természetes édesség révén szintén gyorsan elkészíthető. És még finom is.

Bátran helyettesíthetitek vele a megszokott, kekszes-cukros kókuszgolyót.

Hozzávalók: zabtejből visszamaradt zabrost, kb. ugyanannyi darált dió, kb. 7-8 datolya édesítésnek (vagy ízlés szerint, lehet egyéb édes aszalt gyümölcs is), kakaópor, a hempergetéshez: pattogtatott amaránt mag (vagy kókuszreszelék), díszítésnek: goji bogyó (vagy áfonya)

Elkészítés: A zabrostot, a darált dióval és a kakaóporral forgassuk össze, majd a datolyát aprítógépben aprítsuk “vajjá”. Keverjük össze a kettő masszát, tehetünk bele egy kis valódi vanília port is. Adjuk hozzá a datolyavajat, gyúrjuk össze és hempergessük meg pattogtatott amarántban. Tetejét díszítsük goji berryvel.

Jó étvágyat! 🙂




Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

2 hozzászólás to “Diós-kakaós zabrostgolyók”

  1. Gyöngyi szerint:

    Kedves Nóra!
    Érdeklődöm, hogy mit értesz az aprító gép alatt.
    Szerintem a kávédarálónak ez sok lenne.
    A válaszodat előre is köszönöm!
    Gyöngyi

  2. Winklerné Vámosi Nóra szerint:

    Szia Gyöngyi! Nem kávédarálót értek alatta.
    Valami hasonlót, mint ez:
    http://narancskonyha.freeblog.hu/archives/2006/09/19/Apritogep/
    Erősebb és nagyobb űrtartalmú, mint a kávédaráló. én a zöldségeket, hagymát is ezzel szoktam összekaszabolni! 🙂

Szólj hozzá, mondd el véleményed!