Mit kezdjünk a házi zabtej készítése során megmaradt „hulladékkal”, zabrosttal? Hát ezt… 🙂 Egy ötletet szeretnék bemutatni Nektek, mely nyers, természetes édesség révén szintén gyorsan elkészíthető. És még finom is.
Bátran helyettesíthetitek vele a megszokott, kekszes-cukros kókuszgolyót.
Hozzávalók: zabtejből visszamaradt zabrost, kb. ugyanannyi darált dió, kb. 7-8 datolya édesítésnek (vagy ízlés szerint, lehet egyéb édes aszalt gyümölcs is), kakaópor, a hempergetéshez: pattogtatott amaránt mag (vagy kókuszreszelék), díszítésnek: goji bogyó (vagy áfonya)
Elkészítés: A zabrostot, a darált dióval és a kakaóporral forgassuk össze, majd a datolyát aprítógépben aprítsuk „vajjá”. Keverjük össze a kettő masszát, tehetünk bele egy kis valódi vanília port is. Adjuk hozzá a datolyavajat, gyúrjuk össze és hempergessük meg pattogtatott amarántban. Tetejét díszítsük goji berryvel.
Jó étvágyat! 🙂
Kedves Nóra!
Érdeklődöm, hogy mit értesz az aprító gép alatt.
Szerintem a kávédarálónak ez sok lenne.
A válaszodat előre is köszönöm!
Gyöngyi
Szia Gyöngyi! Nem kávédarálót értek alatta.
Valami hasonlót, mint ez:
http://narancskonyha.freeblog.hu/archives/2006/09/19/Apritogep/
Erősebb és nagyobb űrtartalmú, mint a kávédaráló. én a zöldségeket, hagymát is ezzel szoktam összekaszabolni! 🙂