Volt még egy kis gyümölcslapom, ebből szerettem volna valami finomságot készíteni, ez lett belőle. Fincsi 🙂
Természetesen még sütni sem kell, ráadásul margarin-, tej-, tojás-, cukor-, és lisztmentes!
Mivel elég tömény, elég belőle 1-2 szelet.
Hozzávalók:
– aszalt gyümölcslap (alma, banán püré megaszalva)
– diós réteg: darált dió (előtte áztatva, szárítva), méz (vagy más édesítő pl. agavé szirup), citromlé (valódi citrom leve), kis citromhéj
– mákos réteg: darált mák, méz, citromlé, citromhéj (+ ha nem áll össze kenhető masszává, akkor egy kis máktej, vagy más növényi tej)
– csokikrém: érett, puha avokádó, méz, kakaópor
Elkészítés:
A gyümölcslapot megkenem a diós krémmel, amit a hozzávalókból egyszerűen összekeverek. Erre újabb gyümölcslap kerül, majd a mákos réteget kenem rá. A legvégén, a legtetejére jön az avokádós csokikrém, melyhez a hozzávalókat egyszerűen összeturmixoljuk.
A tetejét kókuszreszelékkel szórtam meg, és menta levelekkel díszítettem felvágás után.
Jó étvágyat! 🙂