Diós-mákos sületlen, nyers süti falatok






Volt még egy kis gyümölcslapom, ebből szerettem volna valami finomságot készíteni, ez lett belőle. Fincsi 🙂

Természetesen még sütni sem kell, ráadásul margarin-, tej-, tojás-, cukor-, és lisztmentes!

Mivel elég tömény, elég belőle 1-2 szelet.

Hozzávalók:

aszalt gyümölcslap (alma, banán püré megaszalva)

– diós réteg: darált dió (előtte áztatva, szárítva), méz (vagy más édesítő pl. agavé szirup), citromlé (valódi citrom leve), kis citromhéj

– mákos réteg: darált mák, méz, citromlé, citromhéj (+ ha nem áll össze kenhető masszává, akkor egy kis máktej, vagy más növényi tej)

– csokikrém:  érett, puha avokádó, méz, kakaópor

Elkészítés:

A gyümölcslapot megkenem a diós krémmel, amit a hozzávalókból egyszerűen összekeverek. Erre újabb gyümölcslap kerül, majd a mákos réteget kenem rá. A legvégén, a legtetejére jön az avokádós csokikrém, melyhez a hozzávalókat egyszerűen összeturmixoljuk.

A tetejét kókuszreszelékkel szórtam meg, és menta levelekkel díszítettem felvágás után.

Jó étvágyat! 🙂




Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

Szólj hozzá, mondd el véleményed!