Ismét egy hús vega nélküli fasírt, már egész belejövök ebbe a fasírozott témába. 🙂
Talán többet is készíthettem belőle, mert két napra főztem, és második napra már kevés volt.
Kicsit morzsálódik, de ízre fantasztikus.
Hozzávalók: 1 csésze vörösbab (vagy vörösbab konzerv), himalaya só, fél csésze darált dió, fokhagyma, pirospaprika, bors, teljes kiőrlésű tönkölymorzsa, szezámmag, sütéshez: kókuszzsír
Elkészítés: A vörösbabot előző nap beáztatjuk, másnap pedig puhára főzzük. (Ha konzerv babot használunk, azt nem kell főzni, viszont alaposan öblítsd le előtte vízzel!). A vörösbabot aprító gépben pépessé daráljuk (ha van egy erős kezű férfi a családban, vagy nagyon puhára főzöd a babot, akkor krumplinyomón is átnyomhatod). A babpéphez hozzáadjuk a darált diót, himalaya sót, pirospaprikát, fokhagymát (2-3 gerezdet), őrölt borsot ízlés szerint, majd fasírtgolyókat formázunk belőle. Nekem elég nedvesség maradt a babban, így nem kellett bele extra víz, de ha túl száraz, őrölt vízbe áztatott lenmagot is tehetsz bele. A fasírtfolyókat szezámmaggal elkevert tönkölymorzsában meghempergetjük, majd kókuszzsírban kisütjük.
Jó étvágyat!