EFT – szabadulj meg lelki terheidtől


Képzeld el, hogy egy hőlégballonban ülsz, amellyel szeretnél felszállni, hogy fentről csodálhasd meg a tájat.
A kosár oldalán azonban nehéz homokzsákok csüngenek, amelyek nem engednek felmelkedni, bárhogy igyekszel is fűteni a ballonod levegőjét.
Amíg ugyanis nem dobálod ki a zsákokat a kosaradból, nem fogsz tudni a város főlé emelkedni…
A harag, a bűntudat, a neheztelés, a sértettség, a félelem, a szorongás, a rossz emlékek épp olyanok az érzelmi életünkben, mint a nehezéknek használt homokzsákok. A mindennapi stressz sokszor észrevétlenül nehezedik ránk, s már-már természetesnek tartjuk, hogy folyton fáradtak, levertek, energiahiányosak vagyunk, és az idén sem tudtunk ellenállni a szezonális vírusoknak… Megoldásképpen isszuk a kávét, szedjük a szorongáscsökkentőt, a pirulákat, vitaminkészítményeket ahelyett, hogy szembenéznénk azzal, ami legyengítette védekezőrendszerünket: az érzelmi stresszel.
***
Mi okozza a betegségeket?
Rossz érzéseink, betegségeink végső soron a szervezet energiaháztartásának zavarára vezethetőek vissza. A meridiánokon (ezek a szervezet energiapályái, melyek az életerőt szállítják – ezek rendszerén alapul a tradicionális kínai gyógyítás) valahol blokk alakul ki, s ez az energetikai blokk okozza a negatív érzelmeinket, és a legkülönfélébb fizikai tüneteinket. A blokkok kialakulásáért pedig a negatív gondolataink a felelősek: azaz rossz érzéseink és különféle betegségeink előidézői végső soron a negatív gondolatok, s nem pedig a gének, a vírusok vagy más környezeti hatások.
***
Hogyan lehet leszámolni a stresszel?
A stressz tehát energetikai blokkok képében tárolódik a meridiánokon, és rossz közérzetet, egészségi problémákat eredményez. Ahhoz, hogy ismét energiával teltek és egészségesek legyünk, csupán meg kell tisztítanunk az energiarendszerünket. Ez korántsem időigényes vagy bonyolult dolog: az Érzelmi Felszabadítás Technika (EFT) gyors és tartós megoldást kínál a jó közérzet és az egészség természetes visszaállítására. Azok, akik kipróbálták valamely problémájuk kezelésére az EFT-t, kivétel nélkül a tüneteik csökkenéséről vagy megszűnéséről, és testi-lelki megkönnyebbülésről számolnak be.
Az EFT egy meridián-energiatechnika, amelyet az érzelmek akupunktúrájának is neveznek. Egyszerű, mellékhatásmentes és bárki számára könnyen elsajátítható alternatív gyógymód, amely a valódi okok megszüntetésével gyógyít, s amelyet éppúgy alkalmazhatunk a hétköznapi stressz oldására, mint rossz érzéseink vagy fizikai tüneteink megszüntetésére, sőt hozzásegít az önismerethez, önmagunk és embertársaink elfogadásához is.
***
Alkalmazási területe szinte korlátlan, segítségünkre lehet például
-a dohányzásról való leszokásban,
-a fogyásban,
-az allergia, a migrén, különböző emésztési, nőgyógyászati problémák, krónikus betegségek gyógyításában,
-a fájdalom kezelésében,
-önértékelési és kapcsolati zavaraink, rossz érzéseink, traumáink megszüntetésében,
-a krónikus fáradtság felszámolásában.
***
Az EFT technikát alkalmazva megszabadulhatunk lelki terheinktől: azoktól a homokzsákoktól, amelyek visszahúznak bennünket, s így végre szabaddá és könnyűvé válva immár egészen más szemszögből szemlélhetjük hétköznapi valóságunkat, s benne önmagunkat.
(Az EFT technika elsajátítható az interneten ingyenesen elérhető kézikönyvből.)

A cikk beküldője és szerzője:

Pintérné Annus Rita

www.benso-iranytu.hu

———————————-

Kedves Rita!

Köszönjük a cikket! 🙂

 
Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

One Response to “EFT – szabadulj meg lelki terheidtől”

  1. Anna-Maria szerint:

    Nagyon jo cikk, gratulålok, es Norànak is a bloggèrt!

Szólj hozzá, mondd el véleményed!