Egészséges gumicukor


Bizony, egy kis találékonysággal még ezt is elkészíthetjük gyermekeink részére egészséges változatban. A bolti gumicukrok bővelkednek a színezékekben, aromákban, cukorban.

“Egészséges gumicukor? Ez bizony oximoron! Valóban? Háát!

Nekem sikerült!” (azaz Creativiky-nek, akitől a recept és a fotó is származik) Kedves Viki! Köszönjük Neked, hogy megosztottad velünk is! 🙂

Igaziból nagyon egyszerű az ötlet: végy egy egészséges szörpöt, vagy gyümölcslevet és tegyél bele zselésítőt. És hogy tényleg egészséges maradjon, legyen az a zselésítő mondjuk agar-agar.

A recept tehát nagyon egyszerű:

100 ml folyadékhoz, ami lehet akármilyen gyümölcslé, bodzaszörp, fenyőrügyszirup, akármi, hozzáadunk 1,5 g agar-agart. A keveréket felforraljuk, és formába öntjük. A legjobb hozzá a csokiöntő szilikonforma, azok a kicsik, amit most már elég sok helyen lehet kapni.

Kész is a gumicukor. Akár gyógyszernek is lehet használni: a lándzsás utifű szirupot, vagy fenyőszirupot lehet hogy ebben a formában könnyebben megeszik a gyerekeink, mint kiskanálban.

A képen látható cukorcsodákat eperszörpből és fenyőszirupból csináltuk. Nekem nagyon tetszettek! És a gyerekeimnek is!

A receptet beküldte:

Creativiky – www.creativiky.hu

 
Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

6 hozzászólás to “Egészséges gumicukor”

 1. sisi szerint:

  Mi az az agar-agar??? és hol lehet beszerezni?

 2. Winklerné Vámosi Nóra szerint:

  Az agar-agar egy növényi zselésítő anyag, vörösalgából készült, zselatin helyett használják. Bármelyik bioboltban szerintem kapható.

 3. sisi szerint:

  köszönöm 🙂

 4. Blivi szerint:

  Zselatinnal is elkészíthető? És vajon diabetikus szörppel is működik?

 5. Vámosi Nóra szerint:

  Zselatinnal is működik, de én azt állati volta (vágóhídi hulladék) miatt nem ajánlom. Diabetikus szörppel is készíthető, természetesen.

 6. kriszti szerint:

  Szia! én Kriszti vagyok és 11 éves és anyukámmal elkészitettük
  ezt a finom gumicukort mert én nagyon szeretem a gumi cukort
  és másalis el készithetö?nem csak szörpel meg zselatinnal és agaral? másalis? 🙂 szia 🙂 csak enyi lett volna a kérdésem! szia és nagyon finamak mind az öszessütid

  🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

Szólj hozzá, mondd el véleményed!