Szaffinától merítettem az ötletet, és eredetileg nyers pogácsa lett volna belőle. Aztán úgy gondoltam, hogy mégis megsütöm.
A sok szezámmag adott neki egy kis karakteres ízt, de ez nem vette el a kedvünket attól, hogy befalatozgassuk egytől egyig mindet. Sőt, olyan különleges lett.
Lisztet nem tartalmaz, sem tojást, sem sajtot, mégis pogácsa sikeredett belőle. Egy egészséges változat. És lehet ezt még fokozni is plusz extra alapanyagokkal (pl: chia mag, mák, búzacsíra, zabpehely).
Hozzávalók: fél csésze szezámmag, fél csésze napraforgómag, fél csésze szárított csíráztatott hajdina (őrölve hajdinacsíraliszt) és zabpehely vegyesen, 1 evőkanál inaktív sörélesztő pehely, himalaya só, magtejföl
Elkészítés: A szezámmagot, napraforgómagot, szárított csíráztatott hajdinát és zabpelyhet külön-külön kávédarálóban megőröljük, majd egy tálba tesszük. Sózzuk, és beleteszünk egy evőkanálnyi inaktív sörélesztő pelyhet, ami a sajtos ízt fogja adni a poginak. Az egészet összekeverjük annyi magtejföllel, hogy gyúrható masszát kapjunk.
A „tésztát” kisodorjuk, kiszaggatjuk, majd a tetejüket napraforgómagba és szezámmagba nyomkodjuk, végül megsütjük őket.
Hogy hogyan lehet nyers változatban megvalósítani még egészségesebben? Megtudod Szaffinától.