Egy alapanyagból két étel. Ugye kitaláljátok, melyik az enyém? :)))
Az első képen nyers zöldséges fasírtkrémet láttok, amihez nyers zöldségcsíkokat körítettem (karalábét, uborkát, kovászos uborkát, paradicsomot), a másodikon ugyanezt kisütött változatban, fasírt formájában.
Házi zabtejből megmaradt zabtörmelékhez aprítottam sárgarépát, vöröshagymát, cukkinit, sóztam, borsoztam, pirospaprikáztam, tettem bele szezámmagot, belenyomtam 4-5 gerezd fokhagymát, majd hozzákevertem egy kávédarálónyi sárga lenmagot, hogy összeálljon.
Ezt lehet zöldségekbe (pl. paprikába is tölteni) vagy aszalni fasírtnak, vagy egyszerűen csak így, ahogy én tettem, zöldségekkel fogyasztani, családnak pedig ki lehet sütni akár önmagában, akár kis petrezselymes krumplihoz, akár főzelékhez.
Kedves Nora!
Nagyon szeretnem megcsinalni ezt a receptet, de nekem nem marad eleg zabtormelek es nem is csinalok olyan gyakran zabtejet. Meg tudom ezt csinalni zabpehelybol vagy zabszemcsebol? Itt Angliaban, ahol elek lehet kapni zabszemcset (oatgrain), ami szerintem kozel all a zabtormelekhez, csak vizet kell hozzaadni szerintem.
Koszonom valaszod,
Noemi
Kedves Noémi!
Bolti zabzemcséből még nem próbáltam, de gondolom, hogy meg lehet csinálni. Az is jó, ha egész zabszemet őrölsz meg kávédarálóban. 🙂