Fincsi élő bazsalikomos zöldségkrémleves – Ez is egy nyers leves recept, kíváncsi voltam az ízére. Nagyon finom volt, magvas pogácsával fogyasztottam (ami ugyan nem élő, hanem sült, de kezdetnek szerintem nem rossz).
A recept ötlete Gitta receptkönyvéből származik, szerencsére minden alapanyag adott volt itthon. Pillanatokon belül elkészíthető. Van olyan finom, mint egy főtt leves. (ha nem finomabb)
Hozzávalók (kb. 1 adaghoz):
fél kisebb cukkini, kb. 5 cm kígyóuborka, fél paprika, 1 hámozott paradicsom, egy szelet avokádó (a krémessége miatt kell), 2-3 levél friss bazsalikomlevél (ízlés szerint), tisztított víz, Himalaya só
Elkészítés:
A hozzávalókat egy turmixgépbe rakjuk, jól összeturmixoljuk, majd tálba öntjük. Vágott paradicsommal, paprikával és bazsalikom levéllel díszítjük.
Jó étvágyat!