Ez a nyers, élő desszert (aszalt sárgabaracklekváros linzer) is hajdinacsíralisztből készült.
Nagyon finom, és íze vetekszik a hagyományos linzerével.
Nagyon gusztára sikerült, ünnepekre ajánlom minden egészségrajongó figyelmébe!
Hozzávalók:
hajdinacsíraliszt, 12 órára beáztatott, héjától megfosztott mandula, kesudió méz, kis kókuszzsír (tulajdonképpen majdnem ugyanaz az alapja, mint az aszalt kakaós-mandulás keksznek, kakaó nélkül),aszalt sárgabarack, kis víz
Elkészítés:
A hajdinacsíralisztet egy tálba tesszük, és ehhez adagoljuk a megdarált mandulát és kesudiót, mézet és kókuszzsírt. Gyúrható tésztát készítünk belőle, és hajdinacsíralisztes nyújtódeszkán kinyújtjuk vékonyra. Linzer formával kiszaggatjuk, majd aszalógépben közepes keménységűre aszaljuk.
Utána elkészítjük az aszalt sárgabaracklekvárt: az aszalt sárgabarackot egy kis vízzel krémesre, közepesen sűrűre turmixoljuk, majd ezzel ragasztjuk össze a teli és lyukas linzerkéket.
Sárgabarack helyett bármilyen más aszalt gyümölccsel készíthető lekvár, pl. aszalt szilvából, aszalt datolyából … stb.
Jó étvágyat!
U.i: Az élő linzer ötlete Erika Nyersétel blogjából valamint a Sületlenségek blogról származik. Köszönöm nekik az ötletet! 🙂