
Csíráztatott hajdinából készült a mai epres-mangós hajdinakása. Norcsi babám fogyasztotta, természetesen mind elfogyott. 🙂
Remek ízösszhanggal, laktató tízórai vagy uzsonna is lehet.
Pillanatok alatt összedobható, ha van otthon csíráztatott hajdina.
Hozzávalók: egy marék eper, egy marék csíráztatott hajdina, egy marék felkockázott érett mangó
Elkészítés:
A hozzávalókat alaposan összeturmixoljuk és már fogyasztható is.
Díszítésnek tehetsz hozzá a gyümölcsökből, csíráztatott hajdinából, esetleg dióféléket (mandula, kesudió, dió) is keverhetsz bele.
Hajdina csíráztatása: élő (nem pörkölt) hajdinát 1-2 óráig hideg vízben beáztatsz, majd egy nap többször hideg vízben átöblíted a kezeddel úgy, hogy a nyálkás-ragacsos réteg lemosódjék róla. Csíráztatási idő: 1-2 nap, utána tedd hűtőbe, így még tárolható egy napig, utána megerjed. Ezen idő alatt fogyaszd el!
További hajdinakása recept:
Avokádós-narancsos hajdinakása