Epres-mangós hajdinakása






Csíráztatott hajdinából készült a mai epres-mangós hajdinakása. Norcsi babám fogyasztotta, természetesen mind elfogyott. 🙂

Remek ízösszhanggal, laktató tízórai vagy uzsonna is lehet.

Pillanatok alatt összedobható, ha van otthon csíráztatott hajdina.

Hozzávalók: egy marék eper, egy marék csíráztatott hajdina, egy marék felkockázott érett mangó

Elkészítés:

A hozzávalókat alaposan összeturmixoljuk és már fogyasztható is.

Díszítésnek tehetsz hozzá a gyümölcsökből, csíráztatott hajdinából, esetleg dióféléket (mandula, kesudió, dió) is keverhetsz bele.

 

Hajdina csíráztatása: élő (nem pörkölt) hajdinát 1-2 óráig hideg vízben beáztatsz, majd egy nap többször hideg vízben átöblíted a kezeddel úgy, hogy a nyálkás-ragacsos réteg lemosódjék róla. Csíráztatási idő: 1-2 nap, utána tedd hűtőbe, így még tárolható egy napig, utána megerjed. Ezen idő alatt fogyaszd el!

További hajdinakása recept:

Avokádós-narancsos hajdinakása

Vegyes gyümölcsös hajdinakása

 

 

 




Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

Szólj hozzá, mondd el véleményed!