Epres-rebarbarás kompót


Isteni finom lett, sajnos a rebarbarát tovább főztem, mint kellett volna, és szétment, máskor jobban figyelek.

De ez az ízén nem változtatott.


A rebarbarát meghámozzuk, majd feltesszük vízben főni. Csak rövid ideig kell, mert hamar szétmegy… (na, ezt a részét eltoltam …

Miután megfőtt, és kihűlt, tettem bele mézet és egy kis xilitet édesítésnek és vagdostam bele epret. Semmilyen más fűszerezést nem kívánt, de lehet tenni bele fahéjat, szegfűszeget is. Citromot sem igényelt savanyításnak, mert a rebarbara finom savanykás. Bátran ajánlom mindenkinek.

Ezt az egészet smoothie alapanyagként, folyadékként is el tudom képzelni összeturmixolva.


Köszönöm az ötletet Ecsedi Katának!

epres-rebarbaraskompot500
Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

2 hozzászólás to “Epres-rebarbarás kompót”

 1. Ani szerint:

  Szia,

  még sosem használtam rebarbarát a konyhában, ezért le tudnád írni picit részletesebben, hogyan is kell ezt a műveletet elképzelni? 😀 Hogyan hámozod meg, mennyire aprítod fel.. hogyan teszed el mondjuk kompótnak, ha nem rögtön fogyasztod.. Hát, ilyenek. 🙂 Szimpatkus növényke, sokan dícsérik, csak még sosem jutottam el odáig, h kipróbáljam. 🙂 De idén nincs kifogás!

  Nagyon köszi ^^

 2. Vámosi Nóra szerint:

  Kedves Ani!

  Eltenni még nem tettem el kompótnak, de ugyanúgy kell gondolom, mint a többi, hagyományos változatot. Nagyon keveset kell főzni, mert hamar megpuhul.
  A hámozás adni fogja magát, késsel az elvágott szár végéről elkezded lehúzni a külső réteget, egyértelműen az a rész válik el a belső “hústól”, ami a “héja”.
  A szárat kb. 1 cm-es darabokra vágom fel, de ez már szerintem részletkérdés… ki hogy szereti. 🙂
  Sok sikert vele! 🙂

Szólj hozzá, mondd el véleményed!