Aszalt gyümölcslevesem készítésénél megmaradt mandulajoghurtból ezt a csodás színű joghurtot készítettem.
Az erjesztett mandulajoghurt készítése nem igényel nagy tudást, viszont egy kis előzetes előkészítést igen, ugyanis a mandula áztatása kb. egy éjszakán át tart, majd utána az erjesztés kb. 8-10 óráig.
Hozzávalók: erjesztett mandulajoghurt (a héjától megfosztott mandulát (forró vízbe dobod pár másodpercig, és utána a héja könnyedén eltávolítható) egy éjszakára beáztatjuk, majd annyi vízzel összeturmixoljuk, hogy joghurt sűrűségű legyen. Egy pohárba téve szobahőmérsékleten vagy enyhén langyos helyen kb. 8-10 órán keresztül erjesztjük. Én kis mézet tettem hozzá az erjesztés időszakában.
További hozzávalók: egy kisebb maréknyi erdei gyümölcs (nekem most fagyasztott keverékem volt, melyben volt áfonya, feketeribizli, málna, szeder – ezektől ez a szép szín), vanília por, juharszirup ízlés szerint és egy kis stevia por, díszítésnek: néhány fagyasztott gyümölcs és avokádó, csöpp citromlé
Elkészítés:
A hozzávalókat jó alaposan összeturmixoljuk, majd poharakba töltjük és tetszés szerint díszítjük.