Fahéjas forró csoki






Forró csoki helyett inkább csak langyos kakaóital lett, mert nem szerettem volna az alapanyagjaimat tönkretenni a forrósággal, de így is nagyon fincsi, melegítő hatású volt a fahéjtól.

Tej- és cukormentes téli finomság egy kis kókuszreszelékkel díszített pohárkában.

Hozzávalók: 2 dl máktej, 1 teáskanál nyers kakaópor,  méz, fahéj, vanília por,

Elkészítés: A máktejet kicsit meglangyítjuk, majd hozzákeverjük a többi hozzávalót: kakaóport, mézet, fahéjat és vanília port ízlés szerint.

Elkészítheted stevia porral is, de szerintem ez mézzel az igazi. Máktej helyett jöhet bármiféle növényi tej, és nyers kakaópor helyett pörkölt is, ekkor nyugodtan forrósíthatod is.

A pohárra a kókuszreszelékes díszt úgy készítettem, hogy a pohár szélét pici mézzel megkentem, majd fejjel lefelé kókuszreszelékbe mártottam. Utána töltöttem bele a fincsi máktejből készült kakaót. Mikor iszod a kakaót, még a finom kókusz íz is belelopódzik az ízek közé.

Minden nap iszok ilyen fincsiséget ebben a hidegben kávé helyett.




Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

Szólj hozzá, mondd el véleményed!