Házi zabtejből megmaradt szárazanyagból készítettem ezt a fahéjas zabgolyót.
A fahéj ugyan melegítő fűszer, és ebben a melegben nem biztos, hogy szerencsés, de én ezt most kigondoltam, és meg kellett csinálnom.
Nagyon finom, nyers desszert.
Hozzávalók: házi zabtejből megmaradt szárazanyag, mandula őrlemény, szezámmag, kókuszzsír, méz (vagy más növényi édesítő), díszítéshez: aszalt gyümölcs: én mazsolát használtam, kókuszreszelék, fahéj
Elkészítés: A zabrosthoz hozzákeverjük a többi hozzávalót: mandula őrleményt, szezámmagot, kis kókuszzsírt, mézet, fahéjat, majd betesszük a masszát a hűtőbe, hogy dermedjen egy kicsit. Ha megdermedt, golyókat formálunk belőle, és meghempergetjük valamiben. Én szezámmagban hempergettem meg, tetejére mazsolát tettem. A tányért eperrel és citromfűvel díszítettem.
Jó étvágyat! 🙂