Nagyon szeretjük a brokkoli krémlevest, jó fokhagymásan.
Levesbetétként most csírákat (lucerna csíra) adtam hozzá és fokhagymázott, pirított teljes kiőrlésű kenyér kockákat.
Hozzávalók: 1 brokkoli, víz, só, natúr vega mix fűszerkeverék, 2-3 gerezd fokhagyma (vagy több, ízlés szerint), 2-3 evőkanál olívaolaj, teljes kiőrlésű tönkölyliszt, házi zabtej (és/vagy házi zabtejszín … ki milyen krémesre szereti).
Elkészítés: A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük, majd feltesszük sós, vegamixes vízben főni. Közben nagyon pici rántást készítünk, éppenhogy csak az íze kedvéért: kis olajon megpirítunk egy kis teljes kiőrlésű tönkölylisztet, majd megpirítjuk rajta a fokhagymát, és felöntjük zabtejjel/zabtejszínnel. Ha megfőtt a brokkoli, kiszedünk belőle egy jókora adagot és a főzőlevével együtt összeturmixoljuk, majd visszaöntjük a lábosba, de maradjon benne még brokkoli rózsa, ne az egészet turmixoljuk össze. A rántást a végén beleöntjük, még egyet rottyantunk rajta, és már készen is van.
Fokhagymával bedörgölt, pirított teljes kiőrlésű kenyérkockákkal és lucerna csírával tálaltam. Melegen finom! 🙂
Jó étvágyat! 🙂