Fűszeres sült padlizsán






Mostanából padlizsánból csak padlizsánkrémet szoktam készíteni, de most igen megkívántam a sült padlizsánt. Régen ettem már, akkor is bővebb olajban sütöttem, és jól megszívta magát.

Most csupán annyi olajban sütöttem, amennyi a pácolásához kellett + még egy csöppnyit tettem alá.

Nagyon finom volt. Húsevő apukám is megkóstolt egy falatot, neki is ízlett.

Az az ötletem támadt, hogy a padlizsánkrémet sem úgy fogom legközelebb készíteni, hogy megszurkálva sütőben megsütöm, hanem így fűszeresen olajban fogom megsütni, és úgy beízesíteni és összeturmixolni.

Hozzávalók: 1 padlizsán, olívaolaj, himalaya só, fűszerek (én grill és provance-i fűszerkeveréket használtam vegyesen – adalékanyag – és Na-glutamát mentes legyen!!!)

Elkészítés: A padlizsánt megmossuk, majd szeletekre vágjuk. Besózzuk, majd hagyjuk egy darabig állni. Utána az olívaolajba belekeverjük a fűszereket, és a padlizsán darabokat bepácoljuk. Hagyjuk egy kicsit pácolódni, majd egy kis olajon kisütjük őket. Figyelem! Sok olajat képes magába szívni, ezért tényleg ügyeljünk rá, hogy ne tegyünk alá sokat!!!

A salátához fejes salátát összevagdostam uborkával, paradicsommal, újhagymával, és leöntöttem egy kis Tartuffinoval (ez egy ízesített olívaolaj, melyet még Horvátországból hoztunk haza, Motovunból, szarvasgombás ízesítéssel). Mennyei finom! :)))

Jó étvágyat! 🙂

 




Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

5 hozzászólás to “Fűszeres sült padlizsán”

  1. Gönczy Hajnalka szerint:

    Szia!Próbáltad kókuszolajban kisütni ?Nem lesz annyira olajos,csak kevés kell hozzá,nem fekszi meg a gyomrot.megjegyzem a padlizsán a hasnyálmirigy problémás ok óvatosan fogyasszák.Üdv.:Hajnalka

  2. Bea szerint:

    Most fogom elkészíteni, drukkoljatok! 🙂

  3. Vámosi Nóra szerint:

    Hajrá Bea! 🙂

  4. Andrea szerint:

    Isteni étel, én is sokszor elkészítem. Ha nem serpenyőben, hanem a sütőben, jénaiban sütitek, kevés olaj is elegendő hozzá. Bazsalikomos olivaolajjal locsolom meg gyengéden, és amikor kész, fokhagymás natúr görög joghurttal meglocsolom. Pirítóssal mennyei!

  5. Poiklo szerint:

    Nagyon fontos, hogy sütés előtt semmiképpen ne sózzuk be a padlizsánt. A só ugyanis kivonja a vizet a szeletből. Bármivel lehet fűszerezni, majd nagyon forró serpenyőbe öntve nagyon kevés olajat, azon érdemes megsütni. Mikor már látni a pörzsanyagokat a felületén, akkor van kész. A szeletek maximum 1 cm vastagok legyenek, így a belseje is átmelegszik megfelelően.
    Az előre sózás nagyon sok esetben a sütésnél löttyedt állagot eredményez még húsok esetében is. A só ízesítésre szolgáljon, akkor még a vérnyomásra sincs rossz hatással.
    Pácolásnál viszont pontosan azért kell sózni – minél gazdagabban – hogy a vizet így kivonjuk a pácolandó élelmiszerből.

Szólj hozzá, mondd el véleményed!