
Ezt a finom ebédet készítettem ma magamnak, amit már előkóstoltam, úgyhogy bátran ajánlok mindenkinek. 🙂
Szeretem a füstölt tofut, ugyan nem sokszor eszek, itt, a mi városunkban nem is kapható talán, de néha-néha ilyen hűvösebb napokon elmegy a zöldségek és gyümölcsök mellé.
Hozzávalók: 2 szelet füstölt tofu, néhány rózsányi nyers karfiol, egy marék dió, himalaya só, tökmagolaj, fűszerkeverék ízlés szerint (én most provance-it használtam: csak szárított fűszerekből áll, nincs benne ízfokozó és egyéb adalékanyag), körítésnek: bármilyen zöldség (nálam retek (aztipaszti ez most jó erős), paradicsom, uborka)
Elkészítés: A tökmagolajat összekeverjük a fűszerkeverékkel és egy kicsit megsózzuk, majd beleforgatjuk a tofukat. A nyers rizshez a karfiolt és a diót külön felaprítjuk, és összekeverjük, majd megsózzuk ízlés szerint. A hozzávalókat elrendezzük egy tányéron, és már ehetjük is.
Jó étvágyat! 🙂
Amit kihagytam, de módosítanék rajta: a fűszeres olajba egy kis zúzott fokhagymát tennék.