Ritkán készítek már édességeket, de talán most majd télen több fog készülni a gyerekeknek.
Gabonakávé helyett lehet kakaót is használni. Vigyázat vele, mert magasabb zsírtartalmú, így egy-két szelet is elegendő belőle. Keksz helyett egészségesebb mandulát használunk.
Hozzávalók: a héjától megfosztott, őrölt mandula, datolya és mazsola, gabonakávé, kis víz, a töltelékhez: kókuszzsír, kókuszreszelék, agavé szirup (vagy méz).
Elkészítés: A mandulát kávédarálóban megőröljük, majd egy tálba rakjuk. A datolyából és mazsolából „vajat” készítünk, és a mandulához adjuk. A gabonakávét kis vízben feloldjuk, és a mandulás-datolyás masszához adjuk. Ezt egy sütőpapíron téglalap alakúra kinyújtjuk. Elkészítjük a tölteléket: a kókuszzsírt összekeverjük a kókuszreszelékkel és agavé sziruppal, lehet egy kis vizet is adni hozzá, hogy krémes állaga legyen, de nem muszáj, ezt kenjük a gabonakávés tésztára és feltekerjük. Hűtőben pihentetjük, és akkor szeleteljük, amikor már átvette a hűtő hidegjét és a kókuszzsír megdermedt.
Kedves Nóra, Hol lehet kókuszzsírt kapni? Videken? Köszönöm
Kedves Jelena!
Bioboltokban kapható a kókuszzsír, de interneten is sok helyről rendelhető.