Gabonakávés tekercs






Ritkán készítek már édességeket, de talán most majd télen több fog készülni a gyerekeknek.

Gabonakávé helyett lehet kakaót is használni. Vigyázat vele, mert magasabb zsírtartalmú, így egy-két szelet is elegendő belőle. Keksz helyett egészségesebb mandulát használunk.


Hozzávalók: a héjától megfosztott, őrölt mandula, datolya és mazsola, gabonakávé, kis víz, a töltelékhez: kókuszzsír, kókuszreszelék, agavé szirup (vagy méz).

Elkészítés: A mandulát kávédarálóban megőröljük, majd egy tálba rakjuk. A datolyából és mazsolából “vajat” készítünk, és a mandulához adjuk. A gabonakávét kis vízben feloldjuk, és a mandulás-datolyás masszához adjuk. Ezt egy sütőpapíron téglalap alakúra kinyújtjuk. Elkészítjük a tölteléket: a kókuszzsírt összekeverjük a kókuszreszelékkel és agavé sziruppal, lehet egy kis vizet is adni hozzá, hogy krémes állaga legyen, de nem muszáj, ezt kenjük a gabonakávés tésztára és feltekerjük. Hűtőben pihentetjük, és akkor szeleteljük, amikor már átvette a hűtő hidegjét és a kókuszzsír megdermedt.




Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

2 hozzászólás to “Gabonakávés tekercs”

  1. dr. Egri Jelena szerint:

    Kedves Nóra, Hol lehet kókuszzsírt kapni? Videken? Köszönöm

  2. Vámosi Nóra szerint:

    Kedves Jelena!
    Bioboltokban kapható a kókuszzsír, de interneten is sok helyről rendelhető.

Szólj hozzá, mondd el véleményed!