Gesztenyepüré ízű sütemény






Azért írtam, hogy “-ízű”, mert semmi köze a gesztenyepüréhez, viszont nagyon hasonlít az íze.

Banán és avokádó … kóstoltad már együtt úgy, hogy egyikkel sem csináltál semmiféle hókuszpókuszt? Csak úgy, édes-kettesben?

Nálam a varázslatnak ez volt a kezdete, hogy egy banánba harapás után a még számban lévő banánka mellé bevettem egy avokádó szeletet is. Kértem Tamásomat, kóstolja már meg ő is, tényleg gesztenyepüré íze van? Ő is azt mondta, hogy igen, hasonlít. Hát akkor hurráá! 🙂

Íme az ötlet – banán és avokádó, így még talán fincsibb is, mint “süti” formában.

A banán édes, az avokádó krémes, tejszínes ízű.

A “süti”  alap hozzávalói:

1 banán, 1 evőkanál darált sárga lenmag, 1 evőkanál zabkorpa, 1 nagyobb teáskanál útifű maghéj

Krém: csakis és kizárólag avokádó összeturmixolva

A banánt összeturmixoljuk önmagában, majd belekeverjük a sárga lenmagot, zabkorpát, útifű maghéjat, és megvárjuk, míg szilárdabb masszát kapunk. Egy pogácsaszaggatóba tesszük az egészet, majd a szaggatót leszedjük a masszáról. Tetejére turmixolt avokádót teszünk.

Öntetként mézzel összekevert kakaóport csurgattam, ez nem hiányzott róla, enélkül is finom szerintem.

Megjegyzés: Eredetileg úgy szerettem volna, mint az igazi gesztenyepürét, hogy a banánt krumplinyomón átnyomom, bár gondoltam előre, mi lesz az eredménye, mégis elplattyant. Ekkor próbáltam meg sűríteni, hátha …. de nem.  Végül ez lett belőle.

Kérdés: Ti már kóstoltátok együtt ezt a két gyümölcsöt? Nektek is volt már olyan gondolatotok, hogy ez olyan, mint a gesztenyepüré?




Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

3 hozzászólás to “Gesztenyepüré ízű sütemény”

  1. Kállay Ildikó szerint:

    Még sosem kóstoltam így őket együtt, de mindenképp sort kerítek rá ezek után 😉

  2. háziasszony szerint:

    A turmixolt avokádó HOGYAN lesz ilyen zöld, ott a tetején?

    Én is imádom az avokádót, csak úgy magában, minden nélkül is….
    Olyan jó kis “mindenhez-simuló” íze van!

  3. Erdélyi Krisztina szerint:

    Szia Nóra!

    Ezt a kettőt így magában még nem,de kifogom csak érjenek be az avokádók:)
    Viszont a datolya + szegfűszeg turmixolva és szegfűszeg hozzá! na az is isteni gesztenyés íz!!!( Mannaturál almatorta teteje)
    Mennyei, a földi paradicsom !:)
    További sok sikert:)
    E. Kriszti

Szólj hozzá, mondd el véleményed!