Azért írtam, hogy „-ízű”, mert semmi köze a gesztenyepüréhez, viszont nagyon hasonlít az íze.
Banán és avokádó … kóstoltad már együtt úgy, hogy egyikkel sem csináltál semmiféle hókuszpókuszt? Csak úgy, édes-kettesben?
Nálam a varázslatnak ez volt a kezdete, hogy egy banánba harapás után a még számban lévő banánka mellé bevettem egy avokádó szeletet is. Kértem Tamásomat, kóstolja már meg ő is, tényleg gesztenyepüré íze van? Ő is azt mondta, hogy igen, hasonlít. Hát akkor hurráá! 🙂
Íme az ötlet – banán és avokádó, így még talán fincsibb is, mint „süti” formában.
A banán édes, az avokádó krémes, tejszínes ízű.
A „süti” alap hozzávalói:
1 banán, 1 evőkanál darált sárga lenmag, 1 evőkanál zabkorpa, 1 nagyobb teáskanál útifű maghéj
Krém: csakis és kizárólag avokádó összeturmixolva
A banánt összeturmixoljuk önmagában, majd belekeverjük a sárga lenmagot, zabkorpát, útifű maghéjat, és megvárjuk, míg szilárdabb masszát kapunk. Egy pogácsaszaggatóba tesszük az egészet, majd a szaggatót leszedjük a masszáról. Tetejére turmixolt avokádót teszünk.
Öntetként mézzel összekevert kakaóport csurgattam, ez nem hiányzott róla, enélkül is finom szerintem.
Megjegyzés: Eredetileg úgy szerettem volna, mint az igazi gesztenyepürét, hogy a banánt krumplinyomón átnyomom, bár gondoltam előre, mi lesz az eredménye, mégis elplattyant. Ekkor próbáltam meg sűríteni, hátha …. de nem. Végül ez lett belőle.
Kérdés: Ti már kóstoltátok együtt ezt a két gyümölcsöt? Nektek is volt már olyan gondolatotok, hogy ez olyan, mint a gesztenyepüré?
Még sosem kóstoltam így őket együtt, de mindenképp sort kerítek rá ezek után 😉
A turmixolt avokádó HOGYAN lesz ilyen zöld, ott a tetején?
Én is imádom az avokádót, csak úgy magában, minden nélkül is….
Olyan jó kis „mindenhez-simuló” íze van!
Szia Nóra!
Ezt a kettőt így magában még nem,de kifogom csak érjenek be az avokádók:)
Viszont a datolya + szegfűszeg turmixolva és szegfűszeg hozzá! na az is isteni gesztenyés íz!!!( Mannaturál almatorta teteje)
Mennyei, a földi paradicsom !:)
További sok sikert:)
E. Kriszti