Még sosem készítettem gombaragulevest, és nem is voltam benne biztos, hogy ízleni fog nekem és a családnak.
Ám olyannyira jól sikerült, hogy még aznap elfogyott.
Mindenkinek nagyon ízlett. Csakis ajánlani tudom mindenkinek.
Hozzávalók:
kb. 300-350 dkg csiperke gomba, kis olaj, bio leveskocka (natrium-glutamát mentes), 2 sárgarépa, 1 fehérrépa, fél vöröshagyma, kis zeller ízesítésnek, petrezselyemlevél, zellerlevél, vegeta levél, himalaya só, csöpp tejszín (helyettesíthető zabtejszínnel) és 2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt.
Elkészítés:
Egy kis olajon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd felöntjük vízzel a lábost. Beletesszük a répákat és a zöldségleveleket főni, majd hozzáadjuk a bio leveskockát. Megvárjuk, míg a répák félig megfőnek, ezt követően pedig mehet bele a gomba. Mikor a gomba is megfőtt, behabarjuk egy kis tejszínben elkevert liszttel. A himalaya sót pedig a főzés végén adjuk hozzá.
Levesgyönggyel és kis reszelt sajttal tálaltam. Isteni! 🙂
Jó étvágyat!