Gombás-cukkinis lapcsánka






Eredetileg cukkini nélkül terveztem egy gombafasírt félét. Végül megláttam a konyhapulton az árválkodó cukkinit is, így belekevertem azt is lazításként.

Az eredmény egy finom, tócsnira/lapcsánkára emlékeztető sülemény. 🙂

Hozzávalók ízlés, tetszés szerinti mennyiségben: csiperke gomba, cukkini, só, bors, (+ ízlés szerinti fűszerek), majoranna, lilahagyma, fokhagyma, őrölt lenmag, útifű maghéj, rizsliszt = ez utóbbi három az állag miatt, a keményebbé tételhez, formálhatósághoz, és a nedvesség felszívásához szükséges (nem kell belőlük sok, csak annyi, hogy kézzel formázható legyen a massza).

Elkészítés: A gombát, hagymát, fokhagymát és cukkinit aprítógéppel leaprítom, sózom, borsozom, majorannázom, majd hozzákeverem az őrölt lenmagot, útifű maghéjat és rizslisztet, és összekeverem.

Várok kb. 5 percig, míg a lenmag és az útifű maghéj megszívja magát, majd forró serpenyőben egy csöpp szőlőmagolajon kisütöm mindkét oldalát.

Cukkini spagettivel (friss, nyers lespirálozott spagetti – Gefu spirálozó) és kapros öntettel tálaltam.

Jó étvágyat! 🙂

gombascukkinilapcsanka500-2

Jó illatok szállnak… és belefényképezkedett ő is a képbe…. 🙂

No, de sicccc te makka, ez nem egérfaló bendőnek való! 🙂

gombascukkinilapcsanka500-macskas

gombascukkinilapcsanka500-1




Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

Szólj hozzá, mondd el véleményed!